Dra dit nå

På Mallorca kan du dra på hotell som er forbeholdt voksne og slik være sikker på å få fred og ro.

På Mallorca kan du dra på hotell som er forbeholdt voksne og slik være sikker på å få fred og ro. Foto: LUNAMARINA (Thinkstockphotos)

Ti turer vi mener du bør vurdere akkurat nå. Se hvor billig det kan bli.

24.04.12 14:11

HTML EMBED

England i et nøtteskall

Bli med på en annerledes reise til hjertet av det arketypiske England, fra multikulturelle London til universitetsbyen Oxford og kurbyen Bath. Reisen svinger i tillegg innom Shakespeares Stratford-upon-Avon og Stonehenge. Et England bortenfor fotballanleggene, men ikke pubene.

Slik gjør du det
* Nystartede Five Seasons arrangerer ukesturen «Englands hjerte» 13.–20. august, en rundtur med hovedsakelig femstjerners overnatting. Fra 16 995 kr.
* Et alternativ er å leie en klassisk Morgan sportsbil og ta landeveien fatt på egenhånd ut fra London. Både SAS, Norwegian og Ryanair tilbyr billige flyreiser.

Vår i Tivoli i København

Den danske hovedstaden er et vakkert syn i vårskrud. Det blomstrer i hele byen, ikke minst på Tivoli – grunnlagt i 1843 og ett av verdens eldste i sitt slag. Har du betalt entreen er mange av de fineste attraksjonene – blant annet en rekke konserter – gratis.

Slik gjør du det
* Både SAS og Norwegian har gunstige priser i denne perioden, fra rundt 420 kr én vei. SAS tilbyr også en hotellpakke inkludert fly og to overnattinger på Imperial Hotel fra 2160 kr.
* Kombiner gjerne en Køben-tur med et cruise over Skagerrak. DFDS Seaways har minicruise som inkluderer to kvelder til sjøs og syv timer i København fra 498 kr per person.

Vandring i Italias Liguria

De fem byene Cinque Terre på Italias nordvestkyst er blant de mest billedskjønne i hele Italia. Du kan enten bare fordrive dagene i én utvalgt landsby, eller ta beina fatt og vandre langs merkede løyper mellom byene, i området rundt Portofino eller i et større område i nasjonalparken Cinque Terre.

Slik gjør du det
* Olivenreiser, Merlot Reiser og Peer Gynt Tours har turer til Cinque Terre.
* Ferieselskapet Sembo tilbyr vandringsturer som inkluderer syv netter på hotell i Santa Margherita og Levanto, fra 6800 kr for to.
* Ryanair tilbyr fly fra 229 kr Torp til Pisa, som er en liten togtur unna Cinque Terre. Retur fra 289 kr.

Istanbul et møte mellom øst og vest

Dette møtestedet mellom Europa og Asia pirrer hele sanseapparatet. Besøk Den blå moské i Sultanhamet eller krydderbutikkene i Den store basaren. Tyrkias største by har en helt unik miks av stolt fortid og hypermoderne nåtid.

Slik gjør du det
* Ticket tilbyr en storbyweekend som inkluderer to netter på hotell fra rundt 3000 kr.
* Turkish Airlines har gode forbindelser direkte til Istanbul fra Oslo. Priser t/r fra rundt 2000 kr.

Foto: Mikael Damkier

Manhattan-cruise i USA

New York slutter aldri å fascinere, og stadig flere tar turen til den amerikanske «renessansebyen». Nå kan du i tillegg kombinere en weekend i Soho, Greenwich Village og Brooklyn med et cruise ut fra Manhattan til Orlando og videre ut i Karibia.

Slik gjør du det
* Nordmanns-Reiser tilbyr langhelg i New York og cruise til Karibia med retur NYC fra 12 445 kr.
* USA Spesialisten har kampanjepriser på flere amerikanske storbyer. New York fra 3685 kr.

Tanzania er det klassiske Afrika

Tanzania tar opp i seg mye av det vi forbinder med Afrika, fra det fantastiske dyrelivet på savannen, til Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro og et yrende liv i storbyen Dar es Salaam. Glem heller ikke sagnomsuste Zanzibar!

Slik gjør du det
* Jambo Tours tilbyr safari i Tanzania gjennom hele året. En tidagers spesialsafari koster fra ca. 32 000 kr.
* AD Travel i Grimstad tilrettelegger for alle typer besøk i Tanzania. Selskapet har også en egen lodge utenfor Dar es Salaam. Priser og opplegg på forespørsel.
* Lighthouse Beach Resort og Paka Adventures i Tanzania drives av norske Eivind Tungland og tilbyr overnatting, safari, agroturisme og annet i landet.

Foto: Michel De Nijs

Voksenferie på Mallorca

Nylig lanserte charterselskapet Ving sitt Sunprime-konsept, som er hoteller reservert for voksne. Ett av hotellene ligger innen gåavstand fra landsbyen C’an Pastilla, som har beholdt mye av Mallorcas gamle sjarm med koselige restauranter, barer og butikker.

Slik gjør du det
* En uke med Ving på Sunprime Palma Beach Suites & Spa utenfor Palma by koster fra 9690 kr.
* Star Tours Blue Couple er også hoteller reservert for voksne. En uke på deres Atlantica Imperial Resort på Rhodos koster fra 4948 kr.

Cap d'Agde - Villa på rivieraen

Cap d’Agde på den franske rivieraen mellom Marseille og den spanske grensen, er kjent for sin arkitektur, det hele utformet spesielt for ferierende. Kos deg på klassiske fransk maner på strandpromenaden, eller i en leievilla med tilhørende basseng.

Slik gjør du det
* House & Holidays villaer ligger på en liten øy like utenfor sentrum av Cap d’Agde.
* Ryanair flyr fra Rygge til Bezier Cap d’Agde like ved, og har gode tilbud hit ut juni.
* Novasol har en rekke gode utleietilbud i Côte d’Azur.

Vårlig vandring i Alpene

De fleste forbinder de mellomeuropeiske alpene med snø og ski, men området er faktisk minst like attraktivt å besøke sommerstid. Da strømmer vandrere inn i de gedigne, idylliske fjellene, og du kan kombinere dagsturer i fjellet med opphold på noen av Europas flotteste spahotell.

Slik gjør du det
* De italienske Dolomittene med utgangspunkt i Cortina d’Ampezzo er fantastiske å vandre i, og Norwegian (norwegian.no) flyr til Venezia, som er nærmeste flyplass.
* Ryanair har veldig gode priser til Bergamo, litt lengre unna.
* STS Alpereiser har gode priser på Hotel Salzburger Hof i Bad Gastein om du er tidlig ute.

Opera på gården i Sunnfjord

Åmot Operagård i Sunnfjord ble tidligere i år kåret til årets reiselivsperle, en nyopprettet pris som skal bidra til å fremme enestående, norske reisemål. Her på gården kler man seg like gjerne i silke, fløyel og taft som i Felleskjøpets kjeledresser og gardsstøvler. Til denne klassiske gården i et smellvakkert norsk fjordlandskap lokker vertskapet noen av verdens største operastjerner. Det skyldes nok ikke minst omgivelsene, i tillegg til utsøkt mat i et unorsk hele som vekker oppsikt langt ut over landets grenser.

Slik gjør du det
* Ta kontakt med Åmot Operagård for besøk, vinkurs, konserter og overnatting. Nærmeste flyplass er Førde.
* Vega Havhotell var blant finalistene i perlepriskonkurransen, og ligger på den UNESCO-beskyttede øya Vega i Nordland. Nærmeste flyplass er Brønnøysund.
* Widerøe

* Der ikke annet er nevnt er prisene i denne saken innhentet for mai 2012.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag