RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dra hjem, flyktninger!

Bevegelsen «Stopp islamiseringen av Europa» arrangerte en demonstrasjon mot flyktningene i Slovakias hovedstad Bratislava. Markeringen ble også støttet av det høyreekstremistiske partiet «Vårt Slovakia».
Bevegelsen «Stopp islamiseringen av Europa» arrangerte en demonstrasjon mot flyktningene i Slovakias hovedstad Bratislava. Markeringen ble også støttet av det høyreekstremistiske partiet «Vårt Slovakia». Foto: Samuel Kubani (Afp)
Massive anti-demonstrasjoner i østeuropeiske EU-land.

Mens det andre steder i Europa avholdes massive støttemarkeringer for syriske flyktninger, holdes det anti-demonstrasjoner i flere hovedsteder i Øst-Europa.

Flere tusen mennesker har lørdag sluttet seg til antidemonstrasjoner i tre østeuropeiske hovedsteder, etter at lederne for Tsjekkia, Polen og Slovakia motsatte seg EUs plan om å slippe inn 160.000 syriske kvoteflyktninger, melder nyhetsbyrået AFP.

I den polske hovedstaden Warszawa har nesten 5000 mennesker marsjert gjennom byen mens de har ropt antiislamistiske slagord.

«Islam vil bli Europas død»
Ifølge en AFP-journalist på stedet, hadde en av bannerne i marsjen følgende tekst: «Islam vil bli Europas død».

- Vi stiller opp for å bli hørt av regjeringen, slik at de dropper enhver plan om å ta imot muslimer, ropte en av demonstrantene.

Mange av demonstrantene var enten tilhengere av høyreekstremistiske politiske partier eller fotball-tilhengere.

Mottar få flyktninger
«Polakker mot migranter» og «Migranter i dag, terrorister i morgen» var andre slagord som ble ropt i folkemengden. Svært få syriske flyktninger har tatt seg inn til Polen, som har 38 millioner innbyggere.

Omtrent tusen mennesker stilte opp i en annen demonstrasjon i Warszawa samme dag, som ønsket flyktningene velkommen.

- Jeg ble selv en flyktning og måtte flykte fra Warszawa da tyskerne invaderte oss under krigen. Jeg har en plikt å være her i dag, sier Danuta Chomiak (80) til nyhetsbyrået AFP.

«Vårt Slovakia»
Om lag 1500 demonstranter deltok i en antiflyktningemarkering i Slovakias hovedstad Bratislava, med følgende beskjed til flyktningene: «Dere er ikke velkomne, dra hjem».

Demonstrasjonen ble arrangert av det høyreekstremistiske partiet «Vårt Slovakia», som er ledet av Marian Kotleba.

Slovakia har i motsetning til nabolandene Østerrike og Ungarn nesten ikke fått inn noen flyktninger i løpet av flyktningkrisen, som er Europas største siden andre verdenskrig.

«Send dem tilbake»
Også i Tsjekkias hovedstad Praha var det rundt 800 mennesker som hadde samlet seg til en antiflyktningemarkering. «Send dem tilbake» og «Beskytt grensene» var beskjeden fra demonstrantene.

Tsjekkia har cirka ti millioner innbyggere, og har heller ikke sett noe særlig stort antall flyktninger komme deres vei.

EU avholder et møte om flyktningkrisen i Europa førstkommende mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere