Gå til sidens hovedinnhold

Dra til sjøs, for en fjelltopp!

Seilgutta på båten «Tur-bo» gjør seg nå klare for overfarten på verdens nest største hav.

LAS PALMAS: Mads Tønneson fra Tonsenhagen og kompisene Gaute Heggvold og Martin Duås om bord på seilbåten «Tur-bo» har nå ankommet et kjært chartermål for solhungrige nordmenn, Gran Canaria, etter en innholdsrik stopp innom Marokko, på vestkysten av Afrika.

De har nå ankret opp i Kanariøyenes største by Las Palmas, hvor «Tur-bo» blir liggende til 20. november. Da starter ARC-en, en transatlantisk regatta som vil ta de til det amerikanske kontinent på andre siden av verdens nest største hav, Atlanterhavet.

LES OGSÅ: Omringet av delfiner

Snødekte fjell

Det er ikke bare sol og varme som følger guttene på turen sørover. I god norsk stil valgte de i Marokko å ta seg opp til toppen av «Toubkal», Atlasfjellenes høyeste punkt, 4167 meter over havet.

Snødekte fjell, 10 minusgrader, sparsom bekledning og tynn luft ba på utfordringer for trioen, som likevel triumferende kunne posere med det norske flagget på toppen, før de dels løp ned igjen for å få tilbake varmen i kroppen.

Se video av fjell-erobringen her! Saken fortsetter under videoen.

Smugfilmet tollen

Før toppturen var et faktum, tok karene seg friheten til å smugfilme den marokkanske tollagenten som på ankomst til Marokko gjennomsøkte «Tur-bo» for eventuelle ulovligheter.

På bloggen skriver trioen at de på forhånd var blitt advart mot dårlige havner, et korrupt tollvesen og et land som var i generelt dårlig stand.

Bekymringene viste seg i dette tilfellet å være uten hold, da tollagenten var mer opptatt av hvorfor ikke guttene hadde koner med seg som kunne rydde om bord i båten.

Hvilke reaksjoner de ville fått om tollen hadde oppdaget at de ble smugfilmet kan man bare spekulere i.

En video fra tollvesenets besøk om bord i båten kan du se under. Husk at du på guttenes blogg selv kan følge «Tur-bo»-gjengen på ferden.


Flere saker om «Tur-bo»:

På vei over dammen

Tre gutter, én båt, ett år

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021