*Nettavisen* Nyheter.

Dracula-jakt i Romania

Kanskje er det litt fjollete, men i Transilvania kan du reise i fotsporene til den fryktede Dracula. Foto: Ivan Bliznetsov (Copyrights 2009Ivan Bliznetsov)

Hun liker klassiske skrekkfilmer, han Øst-Europa, kraftig kjøttmat og øl. Reisemålet gir seg selv.

05.09.12 15:59

HTML EMBED

5 Dracula-destinasjoner

Sighisoara

Vlad Tepes vakre fødeby, der barndomshjemmet fungerer som restaurant. En av Europas best bevarte, fortifiserte middelalderbyer.
www.romaniatourism.com/sighisoara.html

Dracula-slottet i Bran

Bran er en liten landsby et lite stykke utenfor Brasov. Kjent for sitt såkalte Dracula-slott, som tårner virkningsfull over området, men som har liten, om noen, historisk forbindelse med Vlad Tepes.

Count Dracula Club

En atmosfærisk og noe labyrintisk restaurant i Bucuresti med Dracula-tema. Har dere «flaks» stiger greven selv opp fra sin kiste og forteller gjestene om stedet og sitt liv.
www.count-dracula.ro

Poenari-slottet

Et av hovedsetene til den historiske Vlad Tepes. Slottet er i dag temmelig redusert, men byen Targoviste er verdt et besøk for historisk interesserte.

Draculas grav

På en øy i Snagov-innsjøen, et stykke nord for Bucuresti, bor en enslig munk. Han vokter sine dyr og klosteret med Vlad Tepes’ grav. Vil du ta bilder, vil han ha penger for det.

Organiserte turer i Romania

Det er både enkelt og hyggelig å reise rundt i Transilvania på egenhånd med tog, buss eller egen bil. Det er et av Europas vakreste naturområder, enten du vil utforske det i Draculas fotspor eller ikke. Ønsker du mer skrekkgarnityr og staffasje tilbyr derimot en rekke turoperatører organiserte Dracula-rundtturer. Her er noen av dem:
www.goromaniatours.com
www.dractours.com
www.mysteriousjourneys.com

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.