RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dracula-jakt i Romania

Kanskje er det litt fjollete, men i Transilvania kan du reise i fotsporene til den fryktede Dracula.
Kanskje er det litt fjollete, men i Transilvania kan du reise i fotsporene til den fryktede Dracula. Foto: Ivan Bliznetsov (Copyrights 2009Ivan Bliznetsov)
Sist oppdatert:
Hun liker klassiske skrekkfilmer, han Øst-Europa, kraftig kjøttmat og øl. Reisemålet gir seg selv.

HTML EMBED

5 Dracula-destinasjoner

Sighisoara

Vlad Tepes vakre fødeby, der barndomshjemmet fungerer som restaurant. En av Europas best bevarte, fortifiserte middelalderbyer.
www.romaniatourism.com/sighisoara.html

Dracula-slottet i Bran

Bran er en liten landsby et lite stykke utenfor Brasov. Kjent for sitt såkalte Dracula-slott, som tårner virkningsfull over området, men som har liten, om noen, historisk forbindelse med Vlad Tepes.

Count Dracula Club

En atmosfærisk og noe labyrintisk restaurant i Bucuresti med Dracula-tema. Har dere «flaks» stiger greven selv opp fra sin kiste og forteller gjestene om stedet og sitt liv.
www.count-dracula.ro

Poenari-slottet

Et av hovedsetene til den historiske Vlad Tepes. Slottet er i dag temmelig redusert, men byen Targoviste er verdt et besøk for historisk interesserte.

Draculas grav

På en øy i Snagov-innsjøen, et stykke nord for Bucuresti, bor en enslig munk. Han vokter sine dyr og klosteret med Vlad Tepes’ grav. Vil du ta bilder, vil han ha penger for det.

Organiserte turer i Romania

Det er både enkelt og hyggelig å reise rundt i Transilvania på egenhånd med tog, buss eller egen bil. Det er et av Europas vakreste naturområder, enten du vil utforske det i Draculas fotspor eller ikke. Ønsker du mer skrekkgarnityr og staffasje tilbyr derimot en rekke turoperatører organiserte Dracula-rundtturer. Her er noen av dem:
www.goromaniatours.com
www.dractours.com
www.mysteriousjourneys.com

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere