RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Draghi: - Eurosonen ikke bærekraftig

Brussel (NTB): Sjefen for Den europeiske sentralbanken (ECB) ber eurolederne bestemme seg for hva de vil med eurosonen i fremtiden. Dagens system er ikke bærekraftig, mener Mario Draghi.

I en tale til EU-parlamentet torsdag sa den mektige ECB-sjefen at Den europeiske sentralbanken ikke kan fylle vakuumet nasjonale regjeringer har skapt med lav vekst og mangel på nødvendige reformer.

Eurolederne må nå bestemme seg hva slags visjon de har med eurosonen, mener Draghi. Og handles det ikke raskt, kan valutasamarbeidet bryte sammen, advarer han.

I sin krasse talen til EU-parlamentets økonomiutvalg sammenlignet Draghi den kriserammede eurosonen med en svømmer som forsøker krysse en elv i tåke.

- Han eller hun kjemper mot strømmen, men kan ikke se elvebredden på motsatt side på grunn av tåken. Vi er nødt til å fjerne denne tåken, sa Draghi, ifølge nyhetsbyrået AFP.

- Våre ledere må gjøre det klinkende klart hva deres visjon er. Hvordan skal euroen se ut noen år fram i tid? spurte den italienske ECB-sjefen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere