*Nettavisen* Nyheter.

Drakk 28 bokser Red Bull daglig - ble blind

RED BULL: Kvinnen ble blind etter å ha drukket for mye Red Bull. Kvinnen hadde drukket den sukkerholdige versjonen, og ikke den sukkerfrie, som på bildet. Kvinnen på bildet har heller ikke noe med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto.

RED BULL: Kvinnen ble blind etter å ha drukket for mye Red Bull. Kvinnen hadde drukket den sukkerholdige versjonen, og ikke den sukkerfrie, som på bildet. Kvinnen på bildet har heller ikke noe med saken å gjøre. Illustrasjonsfoto. Foto: Kjetil Mæland (Nettavisen)

Legene mener at overvekt blindet den 26 år gamle trebarnsmoren.

04.08.15 14:21

Den 26-år gamle irske trebarnsmoren drakk sju liter av energidrikken Red Bull hver dag.

- Jeg har tre unge barn. En av dem har spesielle behov. Jeg hadde ikke tid til å lage mat, sier kvinnen som erstattet mat med Red Bull.

- Jeg hadde migrene i fem år, men jeg ignorerte det, og tok smertestillende midler. Til slutt forsvant synet og jeg kunne ikke engang løfte hodet fra sengen. Jeg havnet på sykehus i seks dager, sier hun til Daily Mail.

I følge sykehuset hadde kvinnen utviklet idiopatisk intrakraniell hypertensjon (IHH). Legehåndboken.no forteller at denne tilstanden ofte rammer unge overvektige kvinner, og at 25 prosent av de som rammes får alvorlige synstap.

Kvinnen havnet på sykehus 18. juni i år. Der fikk hun beskjed om at synet ville bli bedre hvis hun slanket seg.

Den 26 år gamle kvinnen veide cirka 165 kilo da hun havnet på sykehus. Hun har nå fått beskjed om at hun må slanke seg 44 kilo for å få synet tilbake. Hvis ikke må hun opereres. Til nå har hun gått ned nesten 13 kilo.

Red Bull var tidligere ulovlig å selge i Norge, men ble lovlig i 2009. Da med 15 års aldersgrense.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.