RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Iran Human RIghts

Drakk alkohol - kan bli hengt

Sist oppdatert:
To personer står i fare for å bli hengt etter å ha blitt dødsdømt for alkoholinntak.

Iranske medier melder at Høyesterett har godkjent dødsdommen til to iranske personer, melder Iran Human Rights.

Årsaken til dødsdommen er at personene har blitt tatt for å drikke alkohol ved tre anledninger.

- De to har nylig blitt dømt til «Hadd» (straffereaksjoner knyttet til alkoholkonsum), og straffen på 80 piskeslag har blitt effektuert. De ble dømt til døden for å ha drukket alkohol for tredje gang, og dommen har blitt godkjent av Høyesterett, lyder en uttalelse fra dommer Hasan Shariati i den iranske provinsen Razavi Khorasan.

- Etter Høyesteretts godkjenning blir nå gjennomføringen av dødsstraffen forberedt, fortsatte dommeren.

-Kjenner ingen grenser
Iran Human Rights fordømmer dødsdommen, og ber det internasjonale samfunnet reagere.

- Det virker som den iranske henrettelsesmaskinen ikke kjenner noen grenser. Vi oppfordrer det internasjonale samfunnet til å reagere umiddelbart i et forsøk på å stanse henrettelsene. Verden kan ikke tolerere slike barbariske straffer i 2012, sier talsmann Mahmood Amiry-Moghaddam i en uttalelse.

Til tross for en drastisk økning i antall henrettelser i Iran, har det vært forholdsvis få reaksjoner fra verdenssamfunnet.

- Urovekkende
Norske myndigheter kommenterte økningen av henrettelser i Iran i forrige måned, og kom med følgende uttalelse:

- Bare siden 7. mai har vi registrert 40 bekreftede henrettelser i Iran. Norge har ved gjentatte anledninger, og senest på embetsnivå i Teheran i forrige uke, protestert mot Irans utstrakte bruk av uakseptable straffemetoder. Norge vil fortsette å sette søkelyset på menneskerettighetssituasjonen i Iran, ikke minst det urovekkende høye antallet henrettelser i landet, uttalte kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Svein Atle Michelsen, til Nettavisen i slutten av mai.

- I lys av det høye antallet henrettelser den siste tiden vil vi på nytt ta dette opp med iranske myndigheter i den aller nærmeste fremtid, sa Michelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere