Iranske medier melder at Høyesterett har godkjent dødsdommen til to iranske personer, melder Iran Human Rights.

Årsaken til dødsdommen er at personene har blitt tatt for å drikke alkohol ved tre anledninger.

- De to har nylig blitt dømt til «Hadd» (straffereaksjoner knyttet til alkoholkonsum), og straffen på 80 piskeslag har blitt effektuert. De ble dømt til døden for å ha drukket alkohol for tredje gang, og dommen har blitt godkjent av Høyesterett, lyder en uttalelse fra dommer Hasan Shariati i den iranske provinsen Razavi Khorasan.

- Etter Høyesteretts godkjenning blir nå gjennomføringen av dødsstraffen forberedt, fortsatte dommeren.

-Kjenner ingen grenser
Iran Human Rights fordømmer dødsdommen, og ber det internasjonale samfunnet reagere.

- Det virker som den iranske henrettelsesmaskinen ikke kjenner noen grenser. Vi oppfordrer det internasjonale samfunnet til å reagere umiddelbart i et forsøk på å stanse henrettelsene. Verden kan ikke tolerere slike barbariske straffer i 2012, sier talsmann Mahmood Amiry-Moghaddam i en uttalelse.

Til tross for en drastisk økning i antall henrettelser i Iran, har det vært forholdsvis få reaksjoner fra verdenssamfunnet.

- Urovekkende
Norske myndigheter kommenterte økningen av henrettelser i Iran i forrige måned, og kom med følgende uttalelse:

- Bare siden 7. mai har vi registrert 40 bekreftede henrettelser i Iran. Norge har ved gjentatte anledninger, og senest på embetsnivå i Teheran i forrige uke, protestert mot Irans utstrakte bruk av uakseptable straffemetoder. Norge vil fortsette å sette søkelyset på menneskerettighetssituasjonen i Iran, ikke minst det urovekkende høye antallet henrettelser i landet, uttalte kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Svein Atle Michelsen, til Nettavisen i slutten av mai.

- I lys av det høye antallet henrettelser den siste tiden vil vi på nytt ta dette opp med iranske myndigheter i den aller nærmeste fremtid, sa Michelsen.