Drakk åtte liter om dagen

Foto: (YouTube)

Coca-Cola-avhengighet kan ha ført til død.

21.04.12 16:36

(SIDE2): Den New Zealandske kvinnen Natasha Harris (30) døde av et hjerteinfarkt i 2010. Nå hevder en patolog at hennes kjærlighet til Coca-Cola kan ha vært årsaken.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Dårlige vaner
Patologen mener at kvinnen trolig led av hypokalemi (for lavt kaliumnivå), og han mener at dette var forårsaket av det overdrevne inntaket av Coca-Cola sammen med et dårlig kosthold, skriver the Guardien. Det er også stor sannsynlighet for at høye nivåer av koffein har nådd et toksisk nivå og at dette kan ha vært med på å bidra til hennes død.

LES OGSÅ: Døde av for mye vann

Den dagen Natasha døde hadde hun stått opp som hun pleide, men mens hun gjorde barna klar til å gå til skolen hadde hun plutselig falt mot veggen. Kjæresten, Chris Hodgkinson, ringte straks etter ambulanse og han forsøkte gjenopplivning ved munn-til-munn-metoden, men livet hennes stod ikke til å redde.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Foto: Goh Chai Hin

Coca-Cola til frokost
Han sier at Natasha drakk mellom 8 og 10 liter av brusen hver eneste dag.

- Det første hun gjorde om morgenen og det siste hun gjorde om kvelden, var å ta seg et glass Coca-Cola. Hun var avhengig av sukkerdrikken.

I tillegg til hennes Coca-Cola-vaner spiste hun dårlig og røyket 30 sigaretter om dagen. De siste månedene hun levde slet Natasha med forhøyet blodtrykk og mangel på energi.

Ernæringsfysiolog Lisa Te Morenga sier til avisen at overdrevent inntak av alle typer væsker vil ha en mulighet til å ødelegge kroppens naturlige systemer og balanse.

Karen Thompson, en talskvinne for Coca-Cola Oseania, sier i en uttalelse at deres produkter er trygge, men hun sier seg enig i at overdrevent inntak kan få fatale følger.

- Vi er enig i påstanden om at overdrevent inntak av et mat- eller drikkeprodukt, inkludert vann, over en kort periode kan føre til mangel av essensielle næringsstoffer og at man kan få en dramatisk opplevelse hvis kroppen begynner å svikte.

LES OGSÅ: Får du i deg nok vann?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.