(nordlys.no): Flere medpassasjerer forteller at de to pleierne drakk store mengder alkohol under flyturen mens de hadde ansvar for en pleietrengende kvinne. Dette skal ha skjedd på et charterfly som tok av fra Harstad/Narvik lufthavn, Evenes, for to uker siden. Flyet var på vei til Mallorca. Saken ble først omtalt i Bladet Vesterålen.

– Fant ikke toalettet

– Den ene pleieren begynte tidlig å drikke og ble bare fullere og fullere og mer og mer høylytte. Dette var et nattfly og det var barn på flyet som prøvde å sove. Foreldre ga høflig beskjed om at de måtte dempe seg, men det var som å helle bensin på bålet, og førte til at foreldre og barn fikk slengt skjellsord etter seg. Pleiernes oppførsel var hårreisende, sier Geir Rishaug til Nordlys.

Han satt foran reisefølget, på andre siden av midtgangen, og fikk med seg hele hendelsen.

– Reisen var på rundt fem timer, og på denne tiden drakk de flere glass vin. En av pleierne ble så full at hun ikke klarte å finne veien til toalettet. Det var en surrealistisk opplevelse, særlig fordi pasienten satt passivt i setet i midten av de to, sier Rishaug.

– Aldri opplevd lignende

Medpassasjerer på det samme flyet, Marit Gjertsen, forteller til Bladet Vesterålen at hun aldri har sett på maken til oppførsel.

– Begge ledsagerne tyllet i seg vin i utrolige mengder. De ga også den pleietrengende vin, og jeg så ikke at hun ble fulgt til toalettet på den lange reisen. Vi ble helt målløse, alle reagerte, sier Gjertsen til avisen.

Hun synes det er alvorlig at pleierne ble beruset mens de hadde ansvaret for en funksjonshemmet person.

Rystet

De kabinansatte skal også ha prøvd å få den ene pleieren til å roe seg ned og ta på seg setebelte, uten at hun gjorde som hun fikk beskjed om. Rishaug forteller at flere av passasjeren snakket om å varsle pleierens arbeidsgiver om hendelsen.

– Vi var bekymret og lurte på om pasientens behov ble tatt vare på. Hvis ikke dette får konsekvenser for de involverte blir jeg helt rystet, sier han.

Tatt ut av tjeneste

Kommunen de to pleierne er ansatt i forteller til Nordlys at de er kjent med saken.

– Vi er kjent med rykter om en uheldig episode under en ferietur for en av de brukerne vi har ansvaret for. Vi undersøker saken, og kan ikke uttale oss før vi har fått snakket med alle involverte og brakt klarhet i hva som har skjedd. De involverte ansatte er etter avtale ikke i tjeneste inntil saken er avklart, sier helsesjefen i en kommune i Vesterålen.