RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatikk på Shisapangma

Sist oppdatert:
Jarle Trå og Christian Eide hadde en dramatisk dag på vei opp til Advanced Base Camp på Shisapangma.

Ikke alle er like godt forberedt på den ekstreme høyden som møter klatrerne på det 8.027 meter høye fjellet.

- Vi hadde en tøff dag i går. 25 kilometer fra Base Camp til ABC 5000 5500, det tok oss hele 7 timer. Vi var mildt sagt slitne da vi kom fram.

- Vi møtte en japaner som ble evakuert ned på hesteryggen. Han hadde oksygenmaske og hadde det tydeligvis ikke så bra. Det er ikke mulig med helikopterevakuering oppi her, forteller Jarle Trå til TV 2 Nettavisen.

Dato

Pos

Vær

Status

2804

ABC

Sol

Drama

Verken han eller Christian hadde store problemer med høyden. Men hviler nå ut i Camp`en.

- Vi er nå i Advanced Base Camp på 5500 meter inne ved foten av fjellet. Shisapangma troner over oss akkurat nå. Det ser fantastisk flott ut med sine skarpe bratte toppryggen, samtidig som den ser bratt og avvisende ut. Spesielt de øverste 1000 meterne og fra fortoppen og over til hovedtoppen.

- I morgen går vi til Camp1 på 6400 meter. Vi regner med å etablere den i morgen. Vi hadde egentlig tenkt til bare å ha én camp. Men det er ikke optimistisk. Det normale på fjellet er tross alt tre. Men det er strålende vær her. Vi sitter her i sola og slapper av. I morgen blir det en strabasiøs dag, avslutter Jarle.

Her finner du Jarles hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere