RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatikk på Sykehuset

Akuttsykepleierne i dokuserien «Sykehuset» står overfor et noe uvanlig drama i første episode.

(SIDE2): Sykepleier Fredrik Wennerstrøm (29) jobber på akuttmottaket på Akershus Universitetssykehus, og er en av sykepleierne vi blir kjent med i TV3s nye dokumentarserie «Sykehuset».

Ekteog uregissert
Ekte drama og ekte mennesker var det som tiltrakk Fredrik ved serien, og derfor sa han ja.

- Jeg synes det virket veldig bra, og filmteamet som fremdeles følger oss er utrolig dyktige. Dette er jo min vanlige hverdag, ingenting er regissert og det får de tydelig frem, forteller Fredrik til Side2.

Serien gir et innblikk i hverdagen til de ansatte på Akershus Universitetssykehus, og vi møter alt fra matkokker og ambulansesjåfører til jordmødre, sykepleiere og kirurger. Fredrik blir trukket frem som flink til å forklare for seerne i Side2s anmeldelse av serien - les anmeldelsen her.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Dramatikk
I første episode får akuttsykepleieren inn en skade som er litt utenom det vanlige, en mann er skutt i beinet og slått i hodet med balltre.

- Det er jo definitivt ikke hverdagskost. Men det er nok mer dramatikk ved en hjertestans enn ved en skuddskade. Dessuten er vi så mange på post og alle har sin rolle, så det fungerer bra i slike situasjoner, forteller han som har jobbet på akuttmottaket i over to år.

Fredrik sier at det som kan virke dramatisk for seerne foregår i svært kontrollerte former på sykehuset og den daglige dramatikken dysses ned av de ansatte.

- Vi er trent til dette, det er viktig at pasienter ikke blir skremt. Vi må opptre profesjonelt i enhver situasjon.

Ingen romantikk
Sykepleieren sier det er lite glamour og mye galgenhumor på jobb.

- Det blir lite klinings, iallfall etter det jeg har fått med meg på avdelingen, ler han. Dagene er hektiske og det blir liten tid til annet enn pasientfokus.

- Jeg ville ha en jobb som var uforutsigbar, spennende og variert. Det har jeg nå. Seerne kan, etter min mening, få noen aha-opplevelser om livet på sykehuset i løpet av serien, sier Fredrik.

Sykehuset ser du mandager-torsdager kl. 20.00 på TV3.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere