Gå til sidens hovedinnhold

- Dramatisk boligsituasjon for flyktninger i Norge

Trondheim (NTB): 4.448 flyktninger står i boligkø i Norge i dag, og situasjonen beskrives som dramatisk og alvorlig. Nå frykter myndighetene en forverring på grunn av mange nye asylsøkere.

- Vi har hatt en dramatisk og alvorlig situasjon i hele år på grunn av dette etterslepet. Hvis ankomsttallene holder seg så høye fra land hvor innvilgelsesprosenten er høy, frykter jeg at situasjonen blir enda verre, sier regiondirektør Marit Elin Eide i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi) til Adresseavisen.

Norge har hatt store ankomster før, men en forskjell nå er at de nasjonalitetene som det kommer mange av, som eritreere, syrere og somaliere, har store beskyttelsesbehov. Man forventer at mange får opphold i Norge i tiden som kommer, og dette kan gjøre køene enda lengre.

Eide forteller at mange kommuner jobber knallhardt for å ta imot flere flyktninger.

- Det finnes ingen «quick fix», vi må jobbe systematisk og jevnt. Vi oppfordrer likevel kommuner til å sjekke alle muligheter for om de kan ta imot flere, sier Eide.

- Høsten er høysesong for kommunestyrevedtak på hvor mange flyktninger de vil bosette, og vi er helt avhengig av at kommunene tar imot flere, sier hun. (©NTB) (©NTB)

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt