Dramatisk DVD-helg

To nyslupne DVD-filmer gir gripende dramatiske opplevelser på hjemmekinoanlegget. Dersom du ønsker en tårevåt kveld, eller en bevegende helg, er muligens "The Human Stain" eller "Levity" filmer for deg.

16.04.04 08:45

The Human Stain
Anthony Hopkins og Nicole Kidman spiller utmerket i denne filmen som omhandler en profilert universitetsprofessor og en kvinne med bakgrunn i USAs trailerparkmiljø. Begge har en fortid de helst vil, men ikke kan, glemme.

Sammen åpner de seg for hverandre, og oppnår dermed en form for renselse (katarsis), noe som også filmseeren får, etter hvert som de ulike delene av filmen, eller brikkene, faller på plass.

Filmingen er meget god, og skuespillerprestasjonene rørende. Den kvinnelige delen av panelet likte filmen bedre enn den mannlige. Begge er enige om at den absolutt er verdt å se, men at den kanskje ikke en film man ser mer enn én gang. Dette gjør at man kan stille spørsmålstegn ved behovet for å ha "The Human Stain" i DVD-samlingen.

Av ekstramateriale er medtatt trailer og en "Behind the scenes" featurette, i tillegg til materiale om skuespillerne og produksjonen.

Levity (Forsoningstid)
Alt er ikke som man tror og slik det fremstår. Levity, ledet an av en forsiktig Billy Bob Thornton som løslatt drapsmann og Morgan Freeman som svovelpredikant, skildrer ulike amerikanske miljøer og mennesker som skifter livssituasjon

Manuel Jordan (Billy Bob Thornton) oppsøker søsteren til den mannen han 23 år tidligere drepte, spilt av Kirsten Dunst med ekte Texas-dialekt. Underveis får han jobb som parkeringsvakt for en svovelpredikant som holder gudstjeneste for vestkantungdom som skal på nattklubb.

Et interessant scenario? Filmen har en rekke morsomme og intrikate vridinger som gjør at det dramatiske element kommer ekstra godt frem. Dette gjør at man hele tiden sitter og venter på neste overraskelse.

Dette er ikke en "killer" av en film, men god og lettfattelig underholdning, ispedd upåklanderlig skuespill. Filmen har standard ekstramateriale, som featurette, trailer og materiale om skuespillere og produksjonen. Akkurat som "The Human Stain" er filmen absolutt verdt å se, men kanskje ikke filmen man tar frem igjen og igjen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag