Gå til sidens hovedinnhold

Dramatisk ferjebrann

Stanser slukningsarbeidet etter eksplosjon.

En ferge som ligger til sjøs mellom Danmark og Tyskland kan få brenne ut på grunn av stor eksplosjonsfare. Det til tross for at det er 200 tonn med olje om bord.

Tenker sikkerhet

Det er tyske redningsfartøyer som overveier om arbeidet med å slukke brannen på fergen Lisco Gloria er for farlig. Skipet ligger rundt fire kilometer sør for Langeland.

- I og med at det var en større eksplosjon for litt siden, så kan det være fare for de skip som ligger rundt fergen og prøver å slukke brannen, sier stabsvakt hos Søværnets Operative Kommando til danske Politiken.

Kan synke

Skipets last består primært av lastebiler, men det er ikke redegjort for hvor mange biler som er om bord på fergen. Der er også 200 tonn med tyktflytende olje på fergen, såkalt fuel oil.

- Fueloil'en ligger under vannlinjen i tanker, og så vidt jeg vet, er ikke brannen kommet ned dit, sier stabsvakten til avisen.

Om redningsarbeidet stanses og fergen fortsetter å brenne, vil det etter all sannsynlighet synke. Skulle dette skje vil oljen synke til bunns sammen med skroget. Fra havbunnen kan oljen så pumpes ut av tankene.

Ingen alvorlig skadet

I alt 236 passasjerer ble reddet fra fergen natt til lørdag.

Det har ikke kommet noen meldinger om at noen er blitt alvorlig skadet etter brannen. Men det danske sjøforsvaret opplyser at det kanskje kan være noen tilfeller av røykforgiftning.

Skipet er registrert i Litauen, og brannen skal ha oppstått som følge av en eksplosjon om bord i fartøyet.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken