*Nettavisen* Nyheter.

Dramatisk gjengoppgjør på Strømmen

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Flere skudd skal ha blitt løsnet i et gjengoppgjør på Strømmen i Akershus mandag kveld.

24.02.09 10:50

(iOslo.no) Vitner forteller til at det ble løsnet flere skudd i et oppgjør mellom personer fra B-gjengen og Young Guns.

- Det er klart dette har med Jeddi å gjøre, mener en kilde Dagbladet har snakket med. Men han hevder det var helt tilfeldige B-gjengmedlemmer som ble angrepet mandag kveld.

I januar ble Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Javed drept og stemningen mellom dette miljøet og B-gjengen er svært anspent. Dette til tross for at det foreløpig kun er Stig Bergquist, tidligere Millehaugen, er siktet for drapet.

Leder for gjengprosjektet Eirik Jensen i Oslo politidistrikt sier til iOslo.no at de foreløpig ikke har noen holdepunkter for å si at dette er en hevnaksjon etter drapet på Mohammed Javed.

- Stemningen i miljøet er ganske spent om dagen, men vi tror dette er en akutt hendelse, og ikke starten på en gjengkrig, sier han.

Han bekrefter at de tre som er pågrepet alle tilhører B-gjengen.

- Dette er bare en dokumentasjon på at det er spent mellom fraksjoner i Young Guns og B-gjengen, sier han.

Ifølge Jensen har politiet ikke registrert økt tilgjengelighet av skytevåpen eller noe annet som kan tyde på en opptrapping av konflikten mellom gjengene.

Mandag kveld begynte det hele med at en bil med to menn tilknyttet B-gjengmiljøet skal ha blitt forsøkt presset av veien av en annen bil med personer fra Young Guns.

- De løsnet minst to skudd mot våre venner, har en nær bekjent av B-gjengmedlemmene fortalt til avisen.

Episoden skjedde rundt klokken 21.30 mandag kveld, og politiet bekrefter at det dreier seg om et voldelig oppgjør mellom det to grupperingene. De kan imidlertid ikke bekrefte at det ble avfyrt skarpe skudd i forbindelse med oppgjøret.

- Vi fikk melding om at en bil hadde kollidert med en annen bil i tunnelen. Etter dette skal noen ha løpt etter hverandre med øks. Da vi kom på stedet, var begge parter borte, sier operasjonsleder Arild Ruud ved Romerike politidistrikt til NTB.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.