*Nettavisen* Nyheter.

Dramatisk i hundeskolen

Med bare tre konkurrenter igjen og finalen i sikte, skjer katastrofen; bokseren Fiona blir syk.

06.01.08 14:39

Det er semifinale i «Hundeskolen», og nervene er i helspenn. En finaleplass har aldri vært nærmere, og både Fiona og eier Jan Vidar er skikkelig klare for å gi alt. Men så begynner den 2 år gamle boksertispa å hoste.

- Dette er utrolig kjipt, og trist for både meg og Fiona nå som vi var så godt i gang. Jeg får se det an til i morgen. Utrolig kjipt å sitte her, tragisk rett og slett. Fælt når man har vært med så lenge og ikke kunne få trene. Vi må nok til dyrlege for å sjekke hva dette er, sier en bekymret Jan Vidar i episoden.

Hvis sykdommen er smittsom, så må Fiona i isolat, og da henger finaleplass i en virkelig tynn tråd.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jan Vidar Bakker med hunden Fiona. Foto: (TV 2)

- Det var en kjempenedtur da hun ble syk, vi hadde jobbet så hardt, så lenge for dette. Og nå ble vi bare sittende i uvitenhet og ventet på hva dyrlegen kom frem til, og hva vi ble enige om. Det var litt hardt å takle egentlig, forteller Jan Vidar til Side2.

Det gikk lang tid før en avgjørelse ble tatt og i mellomtiden fikk Fiona treningsforbud.

-Man er jo alltid bekymret for hundene når de blir syke, men jeg har jo vært borti slikt før. Det kan jo utvikle seg til noe mer dersom de ikke får hvile, så vi tok det helt med ro med klikketrening der det ikke var noen fysisk belastning, og det gikk kjempebra, sier den stolte eieren.

-Helsa til hunden går jo alltid først. Jeg kommer jo ikke til å la en konkurranse gå ut over helsa til Fiona.

Ukesoppgaven denne gang er at hundene skal prøve seg som servicehunder. Deltakerne drar på besøk til Anne som sitter i rullestol og får hjelp av servicehunden Esmeralda. Klarer de gjenværende å bli flinke servicehunder på kort tid? Og kommer Fiona seg på beina i tide?

Se «Hundeskolen» på TV2, søndag klokken 20.00

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.