RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatisk økning av internt fordrevne i Syria

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Ann Fredriksen): Syria opplevde i fjor en dramatisk økning i antall internt fordrevne. Men verdenssamfunnet gir dem langt dårligere beskyttelse enn det flyktninger i Syrias naboland får.

I løpet av fjoråret ble 6,5 millioner mennesker fordrevet i eget land - 2,4 millioner av dem i Syria, ifølge tall fra Flyktninghjelpens senter for internt fordrevne. I alt er over 3 millioner mennesker nå internt fordrevet i Syria.

Det at de ikke har tatt seg over grensen, betyr at de er langt mer usynlige enn flyktningene som befinner seg i Jordan, Tyrkia og Libanon, og som har rettigheter knyttet til flyktningkonvensjonen.

- De internt fordrevne blir lett usynlige. De er ofte vanskeligere å nå og står uten spesiell beskyttelse i internasjonale regelverk. Dette på tross av at det er omtrent dobbelt så mange mennesker på flukt i eget land, som det er flyktninger i verden i dag, sier konstituert generalsekretær i Flyktninghjelpen Toril Brekke i en pressemelding.

Nå ber Flyktninghjelpen verdenssamfunnet om å lære av Den afrikanske union, som i fjor vedtok en konvensjon som gir rettigheter til internt fordrevne og lokalområdene som tar imot dem. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere