Politiet i Göteborg har startet drapsetterforskning etter at en mann i 20-årene ble funnet skadd, og sener erklært død, i den svenske byen søndag kveld.

Mannen ble funnet i et skogsområde i området Begsjön, øst i byen, ifølge Göteborgs-Posten. Det skjedde etter at politiet rykket ut på en melding om kroppskrenkelse rundt klokken 19.30 søndag kveld.

Mannen ble fraktet til sykehus, hvor han ble erklært død. Saken etterforskes som drap.

– Vi vet ennå ikke hva som har skjedd, forteller Johan Ljung, vakthavende i politiet.

Eksplosjon ved villa

Det mistenkelige dødsfallet i Göteborg, var ikke den eneste alvorlige voldshendelsen som rammet Sverige natt til mandag.

I Nyköping, ble en villa rammet av en eksplosjon rett før klokken halv tolv søndag kveld. Ingen skal ha blitt skadd i eksplosjonen, men politiet etterforsker hendelsen som drapsforsøk.

– Stedet er avstengt i påvente av bombeteknikere som skal sjekke at det ikke finnes noen farlige rester. Så kommer man til å holde området avsperret for å kunne gjøre en kriminalteknisk undersøkelse i dagslys, sier Mikael Ehne, vakthavende i politiet.

Politiet har en antakelse om hva som kan være motivet for handlingen.

– Men når vi har hatt attentater i store deler av riket, vil vi ikke gå ut med hva vi vet og tror på det nåværende tidspunkt, men vente med den biten, sier vakthavende Mikael Ehne.

Skudd avfyrt mot leilighet

I Handen, like sør for Stockholm, ble det avfyrt flere skudd mot døren på en leilighet.

Det skal ha vært flere personer inne i leiligheten, men ingen skal ha blitt skadd.

Politiet i den svenske hovedstaden fikk melding om skytingen like før halv to natt til mandag.

Politiet har sperret av stedet og har en omfattende aksjon i området.

Handen ligger i Haninge kommune, der en 13-årig gutt tidligere denne måneden ble funnet skutt og drept.

– Ikke vært så farlig i landet siden 1945

Den svenske polititoppen, Jale Poljarevius, mener dagens Sverige er det farligste landet har vært siden 1945.

Poljarevius, som er etterretningssjef for politiet i Midt-Sverige, forteller at tallet på mindreårige som dras inn i grove forbrytelser, øker, og at de utfører stadig grovere voldskriminalitet. Konsekvensen er at flere uskyldige rammes, mener han.

Den siste tiden har vårt naboland blitt rammet av en lang rekke gjengrelaterte voldshendelser. Blant annet ble en mann i Uppsala, nord for Stockholm, skutt og drept på vei til jobb. Han var naboen til en gjengkriminell.

Ifølge Poljarevius blir det stadig vanligere at lederskikkelser utnytter unge ved å få dem til å gjøre forbrytelser og ta straffen. Mange skal ha blitt presset til å ta korte straffer for å bli fullverdige gjengmedlemmer.

– Man bruker deres unge alder, for man vet at Sverige ikke har et system som fungerer for ungdommer når det gjelder grove forbrytelser. Du kan drepe noen, og så får du to-tre års fengsel, maksimalt fire. Du får ikke mer, sier Poljarevius