RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dramatisk situasjon for norskdrevet barnehjem på Filippinene

Oslo (NTB): Nordmannen Erlend Johannesen var søndag kveld i kontakt med organisasjonen Streetlight i Norge. Han forteller om en svært alvorlig situasjon for det norskdrevne barnehjemmet i Tacloban.

Nordmannen driver barnehjemmet Streetlight i den filippinske havnebyen Tacloban, som er hardt rammet etter at tyfonen herjet natt til fredag.

Via en offentlig PC som de filippinske myndighetene har satt opp til tyfonofrene har han vært i kontakt med organisasjonen i Norge.

- Erlend forteller at situasjonen er kritisk, og at de fokuserer på praktiske gjøremål med hensikt å huse barna de nærmeste dagene. Butikker, kjøpesentre og mange hus blir ranet hver dag, og han forteller om en desperasjon hvor folk blir drept på grunn av nødrasjoner. Det ligger døde mennesker overalt og hele tiden skylles det døde kropper på land, opplyser Sidsel Bjørnseth i Streetlight Norge.

Erlend Johannesen vil prøve å få evakuert barna og de frivillige, som foreløpig oppholder seg i en park like ved restene av det ødelagte barnehjemmet

- Barna oppholder seg i parken hvor barnehjemmet står. Kun to vegger er igjen av bygget, de forsøker å rydde unna søppel, glasskår og reparere taket for å kunne oppholde seg der, opplyser Bjørnseth i en pressemelding. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere