Drammen: Bilen i bombetrussel-saken funnet

Drammen (NTB): Bilen som har vært etterlyst etter bombetrusselen i Drammen mandag, er funnet. Mannen som skal ha framsatt trusselen er imidlertid fortsatt på frifot.

Bilen - en sølvfarget Fiat-pickup - ble funnet onsdag, opplyser Søndre Buskerud politidistrikt. Den anses ikke lenger som aktuell i saken.

Det var mandag morgen at en mann ringte inn med fullt navn og fortalte at bygningene som huser politiet og NRK i Drammen skulle gå i lufta. Bygningene ble gjennomsøkt, uten at noe som var eller kunne ligne bomber ble funnet. Den mistenkte var onsdag kveld fortsatt på frifot.

Bilen ble funnet ved Tranby kirke i Lier ved 15-tiden, etter tips fra publikum, skriver Drammens Tidende.

- Vi sendte deretter en patrulje opp som bekreftet at kjøretøyet er bilen vi har etterlyst, sier stasjonssjef Øyvind Aas ved Drammen politistasjon.

Mannen i 40-årene er tidligere dømt for å ha framsatt alvorlige trusler, ifølge avisa. I 2009 ble han dømt for å ha truet barna til en profilert politiker i kommunen han bodde i. Han er også dømt for å true ansatte ved NRK Østafjells og å true med å sprenge kommunehuset i sin tidligere bostedskommune til himmels. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.