*Nettavisen* Nyheter.

Drammen-politiker innrømmer hacking

Lokalpolitiker i Drammen innrømmer å ha stjålet og publisert nakenbilder.

30.07.13 08:51

DRAMMEN (DT.no): Bystyrerepresentant Tor Johannes Helleland i Drammen Høyre sendte mandag ut en uttalelse etter at VG i helgen avslørte at en politiker har hacket seg inn på jenters mobiltelefoner og publisert disse bildene på et pornografisk nettsted.

I samtale mede partiledelsen i helgen, har Helleland fratrått alle politiske verv. Han søker også om fritak som folkevalgt i Drammen.

Les også: Høyre-politiker trekker seg

Her er uttalelsen han ønsker å komme med:

«Jeg har urettmessig skaffet meg tilgang, og delt private bilder av kvinner på nettet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Drammen Kommune)

Dette er en alvorlig krenkelse av deres privatliv og det er en utilgivelig handling fra min side. Den fortvilelse og skade jeg har påført disse kvinnene og deres familier er jeg svært lei meg for. Jeg beklager dypt overfor de kvinnene som er rammet.

I media har det kommet fram at kvinnene ønsker full anonymitet for begge parter i saken. Det har jeg stor forstålse for. Etter at jeg er gjort kjent med at navnet mitt er offentliggjort på ulike nettsteder finner jeg det likevel riktig å bekrefte dette nå for å unngå videre spekulasjoner.

Det jeg har gjort er ikke forenelig med å være tillitsvalgt i Høyre og jeg har derfor frasagt meg alle verv og posisjoner. Jeg vil samtidig beklage det jeg har gjort overfor alle mine venner og kolleger i Høyre. Jeg har et engasjement i Høyres Hovedorganisasjon som utløper 1. oktober. Jeg er fritatt fra alle arbeidsoppgaver og kommer ikke til å påta meg noe fremtidig arbeid for partiet.

Jeg er også lei meg for den belastningen jeg har påført mine nærmeste. Jeg skulle inderlig ønske at dette var ugjort, men jeg må nå stå til rette for mine handlinger. Jeg vil bidra til at all nødvendig informasjon i denne saken blir belyst fullt ut, og svare på alle eventuelle spørsmål politiet måtte ha.»

Hacket Apple-kontoer

Helleland ble avslørt av Einar Otto Stangvik (31), som også avdekket alvorlige sikkerhetshull i systemene hos Nav og MinSide, melder NTB.

Fremgangsmåten til Helleland skal ha vært at han først brøt seg inn på jentenes iCloud-kontoer, hentet ned nakenbilder av dem, før han distribuerte bildene på et nettforum hvor deltakerne forsøker å finne navn og bosted på jentene som er avbildet.

Politiet sier at de ikke har begynt å etterforske saken, mens riksadvokat Ingunn Fossgard har sagt til VG at hun vil se nærmere på saken for å presentere den for statsadvokaten.

Foreldrene kommenterer

Tor Johannes Helleland er sønn av stortingsrepresentant Trond Helleland og stesønn til Høyres familiepolitiske talsperson linda Hofstad Helleland. Kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes i Høyre har på vegne av foreldrene til Tor Johannes sendt ut følgende melding:

«Det Tor Johannes har gjort mot disse kvinnene er fullstendig galt. Vi er sjokkert og forferdet over vår sønns handlinger i denne saken, og forventer at han tar sitt ansvar.

Vi har den største medfølelse med kvinnene som har lidd på grunn av det han har gjort. Og tankene våre går nå først og fremst til dem og deres familier.

Vi ber om forståelse for at vi sammen med våre ektefeller i denne saken er nødt til å ivareta vår oppgave som foreldre: å være mor og far for vår sønn, og hans små søsken. »

Denne saken er levert av DT.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.