Gå til sidens hovedinnhold

Drammen: - Skulket jobben for å tjene svarte penger

Kollegene trodde saksbehandleren (57) i Drammen var borte fra jobben på grunn av sykdom. I stedet skal hun ha jobbet med byggesakene i korrupsjonssaken, skriver VG.

Minst 32 personer eller firmaer skal være involvert i korrupsjonssaken i Drammen. Ifølge politiet kan de alle bli siktet, skriver Dagbladet.

– Objektivt sett rammes det de har gjort av korrupsjonsbestemmelsene. Så får vi se om det finnes subjektive forhold som kan forklare ting, som for eksempel at de ikke har forstått at de har gjort noe straffbart, sier politiadvokat Hans Lyder Haare i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

En 57-åring og kollegaen (44) på byggesaksavdelingen i Drammen kommune ble anmeldt til politiet allerede i midten av oktober i fjor, men saken ble holdt hemmelig både internt og eksternt, skriver VG.

Politiet satte i gang en omfattende spaningsaksjon mot de to saksbehandlerne og de mest sentrale utbyggerne – blant dem nære familiemedlemmer av varaordfører Yousuf Gilani (V).

Han sier han fikk vite om saken søndag og at han opplever den som svært belastende.

– Det var familiemedlemmet som hadde vært i avhør hos politiet som fortalte meg det. Det gikk en kule varmt da jeg fikk vite om det. Dagen etter informerte jeg rådmannen om jeg var inhabil og ikke ville ha noen opplysninger om saken, sier Gilani til VG.

Den kvinnelige saksbehandleren skal ved minst én anledning ha kontaktet arbeidsgiveren og fortalt at hun ikke kom på jobb fordi hun var syk. Da skal hun ha møtt utbyggere og jobbet på adresser som knyttes til korrupsjonssaken, får VG opplyst. Forsvarer Anders Green ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Den siktede 44-åringen, en norsk-pakistansk mann, skal ha opprettet kontakt mellom utbyggerne og kvinnen. Begge de to siktede er utdannet arkitekter.

Politiet utelukker ifølge VG ikke at flere vil bli formelt siktet i saken.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot