*Nettavisen* Nyheter.

Drammenbanen gjenåpnes

Drammen (NTB): Passasjerer som skulle ha benyttet Drammenbanen på åpningsdagen torsdag, må belage seg på buss for tog i morgentimene, opplyser Jernbaneverket.

Drammenbanen har vært stengt siden 13. juli på grunn av fornying av sporene. Etter planen skulle banen åpnes onsdag, men på grunn av forsinkelser ble åpningen utsatt et døgn, til torsdag morgen. Men krevende arbeid for å få på plass FATC-system (full automatisk togkontroll) gjør at mannskapene også har behov for å bruke morgentimene torsdag til å legge siste hånd på verket.

Jernbaneverket opplyste natt til torsdag at togtrafikken mellom Lysaker-Drammen og Asker-Spikkestad derfor ikke blir gjenopptatt før torsdag formiddag.

- Jernbaneverket beklager ulempene som utsettelsen medfører for de reisende, og buss for tog fortsetter derfor i morgentimene torsdag, opplyser Jernbaneverket.

FATC-systemet som nå kommer på plass vil gjøre det mulig å overvåke togenes hastighet i tillegg til forbikjøring av rødt lys.

På strekningen fra Oslo S til Lysaker er trafikken fortsatt stengt som følge av vedlikeholdsarbeid fram til mandag morgen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag