Gå til sidens hovedinnhold

Drammensbanen stengt

Mast revet ned av gravemaskin.

- Like før klokken 12 kom en gravemaskin borti en mast som holder kontaktledningene ved Sandvika stasjon. Drammenbanen er derfor stengt inntil skadene er reparert, skriver Jernbaneverket på sine nettsider.

Det er ennå ikke fastslått hvor store skadene på ledningasanlegget er, men Jernbaneverket har nå folk på stedet for å starte reparasjonsarbeidet så fort som mulig.

- Det er ikke klart hvor lang tid det vil ta før banestrekningen forbi Sandvika kan åpnes igjen. Det vil bli store forsinkelser på Drammenbanen som følge av uhellet, skriver Jernbaneverket.

Innstilt fra Oslo S
NSB opplyser at all togtrafikk er innstilt om Oslo S og Drammen.

- Det et stengt for togtrafikk mellom Oslo S og Drammen på grunn av feil på kjøreledningen. Dette medfører innstillinger og forsinkelser, melder NSB.

Disse lokaltogene er innstilt:

* Lillestrøm-Asker innstilles Høvik-Billingstad.
* Spikkestad-Moss innstilles Asker-Skøyen.
* Kongsberg-Eidsvoll innstilles Drammen-Skøyen.
* Drammen-Dal innstilles Drammen-Skøyen.
* Årnes-Skøyen innstilles Oslo S-Skøyen
* Mysen-Skøyen innstilles Oslo S-Skøyen

Disse regiontogene er innstilt:

* Regiontog innstilles Oslo S - Drammen.
* Bergensbanens tog kjører over Roa.

Flytoget også rammet:

- Det er for øyeblikket bussforbindelse mellom Asker og Skøyen. Togene går som normalt mellom Oslo S og Oslo Lufthavn. 10 min frekvens. Det går tog mellom Drammen og Asker med overgang til Buss i Asker. Dette skyldes problemer med signalanlegget på Sandvika, opplyser Flytoget.

- Vi beklager
NSB organiserer alternativ transport for berørte tog.

- Så snart problemene er utbedret vil NSB kjøre tog på strekningen igjen. Enkelte tog kan som følge av hendelsen fortsatt bli forsinket eller innstilt inntil vi er i normal drift igjen. Vi beklager ulempene dette medfører for våre kunder, skriver NSB på sine nettsider.

Nettavisen følger saken.

Kommentarer til denne saken