RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drammensmann pågrepet for dobbeltdrap i Bosnia

Sist oppdatert:
En 41-årig mann med adresse i Drammen er pågrepet for dobbeltdrap i den bosniske byen Trnopolje.

Overfor Dagbladet bekrefter seniorrådgiver Martin Bernsen i Politiets sikkerhetstjeneste at de er kjent med saken.

Utenriksdepartementet er koblet inn i saken.

– Vi er kjent med at en norsk statsborger er arrestert i Bosnia. Utenrikstjenesten har vært i kontakt med vedkommende og tilbyr bistand i tråd med gjeldende rammer og praksis, sier pressekontakt Eskil Grendahl Sivertsen.

Drammensmannen er tidligere dømt for vold, skriver Dagbladet.

– To menn drept
Avisa siterer den bosniske avisa Doznajemo, som skriver at de drepte er to menn på 62 år og 48 år. Drapene skal ha skjedd mandag i en kaffebar i Trnopolje.

Ifølge avisa opplyste kriminalpolitiets sjef Radomir Dukic på en pressekonferanse at bevisene i saken peker mot den norske 41-åringen. De tre andre som ble pågrepet i saken, er blitt løslatt av politiet etter avhør.

– Etterforskningen fortsetter, sa Dukic.

– Religiøst motiv
Etterforskerne undersøker blant annet om den mistenkte nordmannen har vært i konflikt med den yngste av de drepte, ifølge Dukic. Han mener videre drapene kan være religiøst motivert.

Ifølge Dagbladet er det i bosniske aviser spekulasjoner om at det kan være et hevndrap eller et religiøst motivert drap. Den mistenkte mannen skal være tilknyttet Wahhabi-bevegelsen. Wahhabisme er en fundamentalistisk retning innen sunni-islam.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere