*Nettavisen* Nyheter.

Drammensordfører vil bestemme skjenketidene selv

Drammen (NTB): Høyres ordfører i Drammen støtter Frps forslag om liberalisering av skjenkepolitikken og sier Drammen selv må få bestemme over åpnings- og skjenketider.

- Noe av det Frp foreslår, var gjeldende politikk i Drammen en gang på 90-tallet, før det ble innstramminger, sier Tore Opdal Hansen til Aftenposten.

Han peker på en tid da man kunne kjøpe øl så lenge butikkene var åpne. I dag stenger ølsalget klokka 20 på hverdager og 18 lørdager. Ordføreren vil ha den gamle ordningen tilbake.

- Man hevdet den gang at «dette tålte ikke samfunnet», men det var ingen som tok skade av det. Skrekkscenarioene ble aldri en realitet, sier Hansen.

Så sent som i oktober i fjor sendte Hansen et brev til statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap) ved Statsministerens kontor hvor han ba om å få lov til å starte et prøveprosjekt med utvidet salgstid for øl i byens butikker. Svaret var kontant nei. Nå har han sendt et nytt brev. Svaret har ennå ikke dukket opp.

Fremskrittspartiet mener puber og barer må få lov til å ha døgnåpent, og matbutikkene må få selge øl så lenge de har åpent, foreslår Fremskrittspartiets programutvalg. I tillegg vil utvalget at 18-åringer skal få kjøpe sprit. I dag er aldersgrensen 20 år, meldte NRK fredag. (©NTB)

Annonsebilag