RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drammensordfører vil ha søndagsåpen by

Drammen (NTB): Fornyingsministeren vil ikke fornye regelverket for søndagsåpne butikker. Det ergrer ordfører Tore Opdal Hansen (H) i Drammen, som ønsker et pilotprosjekt med søndagsåpen by.

Det er nå 324 søndagsåpne matvarebutikker i Norge. De er spesialtilpasset krav som begrenser størrelse. Ordfører Tore Opdal Hansen (H) i Drammen ønsker en mer liberal ordning som gjør det mulig for flere butikker å holde åpent på søndager, skriver Vårt Land.

- Det er behov for å tilby mer egnede lokaler for dagligvarehandel på søndager enn hva som er tilfellet i dag, skriver Hansen i et brev til fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud (Ap).

Han ønsker å gjøre Drammen til pilotby for søndagsåpne butikker og vil ha et møte med Aasrud om saken. Men i et svarbrev skriver Aasrud at det er liten grunn til å holde et møte for å diskutere utprøving i Drammen.

- Etter mitt syn er det ikke tilstrekkelig grunnlag for å diskutere en liberalisering av åpningstidsbestemmelsene nå, skriver Aasrud i brevet.

Hansen sier han er skuffet over avslaget og kaller det «en merkelig holdning fra statsråden». (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere