Gå til sidens hovedinnhold

Drap i Oslo: Siktede kjørte feil vei på E6 – så fant politiet den døde kvinnen

En kvinne er funnet død på Hellerud i Oslo.

Politiet startet tidlig i morges drapsetterforskning etter funn av en død kvinne øst i Oslo. En mann er pågrepet og siktet for drapet.

Kvinnen ble funnet klokken 07 på Hellerud i Oslo, sier seksjonsleder Anne Alræk Solem på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Se hele pressekonferansen her:

– Rett over klokken 06 får politiet i Øst melding om en trafikkulykke, sier Solem.

Politiet skal ha fått melding om ulykken som fant sted på E6 mellom Morskogen og Espa i Eidsvoll klokka 06.05, melder Romerikes Blad. En person kjørte i motgående kjørefelt.

– Den første meldingen gikk ut på at det var front mot front og at det var en bil og en lastebil som var involvert. Da vi kommer fram så viser det seg å være en større varebil som er blitt påkjørt, sier operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt til avisen.

Ifølge politiet skal personbilen som forårsaket ulykken ha kjørt gjennom en bom ved Korslundtunnelen – cirka to kilometer før ulykkesstedet.

På ulykkesstedet fikk politiet informasjon som førte til at de fant den døde kvinnen i en bolig på Hellerud.

– Vi kan ikke si mer på nåværende tidspunkt, men personen som kjørte bilen i motgående kjørefelt er siktet for drap, sier Solem.

Den siktede er en mann i 20-årene og er ikke kjent for politiet fra før. Politiet har en indikasjon om kvinnens identitet, men den er ikke bekreftet. Det er en relasjon mellom siktede og avdøde.

Ingen av de involverte i trafikkulykken skal være alvorlig skadd.

Politiet er i initialfasen av etterforskningen, noe som vil si at de er i den innledende fasen av etterforskningen.

Politiet opplyser i pressemeldingen at det har tatt noe tid å komme i kontakt med de antatt pårørende til den avdøde kvinnen. Disse er nå varslet, med forbehold om at politiet per nå ikke har sikker identitet på avdøde.

Les også: Norge har deltatt i en storstilt internasjonal politiaksjon