Drap på afghansk fireåring øker mistroen mot USA

Kabul (NTB-Reuters): Det allerede vanskelige forholdet mellom USA og Afghanistan er blitt enda mer anstrengt etter at amerikanske soldater skjøt og drepte en fire år gammel afghansk gutt.

10.01.14 09:49

Fireåringen ble drept av amerikanske soldater i Helmand-provinsen onsdag, ifølge talsmannen for en lokal guvernør. Talsmannen sier det er snakk om et uhell som skyldtes at sikten var dårlig. Amerikanerne skal ha trodd at de siktet mot opprørere. I stedet drepte de en fireåring.

En talsmann for NATOs styrker har uttalt at saken skal etterforskes, og at alt skal gjøres for å unngå at sivile blir drept.

Forholdet mellom USA og Afghanistan er blitt enda vanskeligere etter at president Hamid Karzai nektet å signere en avtale som skulle bane vei for fortsatt militær amerikansk tilstedeværelse etter tilbaketrekkingen senere i år.

USA mener at det vil være umulig å la soldater bli værende igjen i landet uten en avtale som blant annet sikrer soldatene mot afghansk straffeforfølgelse.

Afghanistans regjering krever at USA avslutter alle operasjoner mot afghanske boliger og landsbyer som ikke skjer i samråd med afghanske myndigheter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.