Stavanger Aftenblad skriver at dette tyder på at gjerningsmennene forsøkte å skjule drapet. Tre menn i 20-årene fra Rogaland er pågrepet og siktet for drap eller medvirkning til drap på den 44 år gamle mannen fra Bryne.

Politiadvokat Lars Ole Berge i Sørvest politidistrikt sier at de tre ikke er siktet for likskjending. Han ønsker ikke å gå inn på hvorvidt siktelsene kan bli utvidet.

– Det er en totalvurdering av de kriminaltekniske undersøkelsene og obduksjonen som gjør at vi trekker den slutningen at man står overfor et drap, forklarer han.

Les også: Tre menn pågrepet og siktet for Sola-drapet: Hever bil fra vannet

- Knytter seg til handlingen

To av de pågrepne er domfelt tidligere for en rekke forhold, mens den tredje ikke skal være straffedømt, skriver VG. Alle tre er kjent for politiet fra før.

En av de siktede ble avhørt natt til onsdag, mens de to andre ble avhørt onsdag. De tre fremstilles for varetektsfengsling i Stavanger tingrett torsdag.

Mannen som ble pågrepet først, en 23-åring som er bosatt i Klepp, har delvis erkjent de faktiske forhold, opplyser forsvareren hans, advokat Knut Lerum, til Stavanger Aftenblad.

– Han har knyttet seg til de handlinger som er begått?

– Ja, det vil jeg si, svarer Lerum.

Ifølge forsvareren ble ikke 23-åringen spurt i avhøret om hvordan han stiller seg til siktelsen, og det er dermed ikke klart om han erkjenner straffskyld. Mannen vil trolig samtykke til varetektsfengsling torsdag.

En av de to andre siktede erkjenner ikke straffskyld, og han vil motsette seg varetektsfengsling, opplyser hans forsvarer, advokat Aleksander Steinsvåg, til NRK. Det er ikke kjent hvordan den tredje pågrepne stiller seg til siktelsen.

Massiv informasjonsinnhenting

På onsdagens pressekonferanse sa Berge at det pågår en massiv informasjonsinnhenting.

– Vi arbeider med å sikre spor i tillegg til at vi avhører personer som har opplysninger med relevans for etterforskningen, sa han.

Les også: Styrket mistanke om drap etter funn av død person

Politiet er fortsatt interessert i tips, særlig om bilen som ble heist opp av sjøen ved Ølberg havn, rundt halvannen kilometer fra stedet der avdøde ble funnet.

– Det knytter seg til informasjon om bilens bevegelser og spesielt mot tiden fra klokka 15 søndag og fram til mandag, sa politiadvokaten, som er påtaleansvarlig i saken.

Møttes på togstasjonen

Politiet vet foreløpig ikke hvor mannen ble drept. Ifølge NRK skal de siktede ha forsøkt å ta bilen fra mannen på en togstasjon på Jæren.

Det skal ha endt med at de tok med seg 44-åringen i hans egen bil, som altså ble funnet i sjøen flere mil nord for stasjonen.

Les også: Mistenkelig dødsfall i Sola – politiet etterlyser bil

Berge vil ikke kommentere om politiet mener at mannen var et tilfeldig offer, men bekrefter at relasjonen mellom dem står sentralt i etterforskningen.