RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapet i Ulsteinvik berammet

Sist oppdatert:
Ålesund (NTB): Rettssaken mot mannen som er tiltalt for å ha drept Preben Mikael Dimmen (27) i Ulsteinvik i oktober i fjor, starter i Sunnmøre tingrett i Ålesund mandag 10. mars.

Den tiltalte, en østeuropeisk mann i 20-årene, erkjente straffskyld da han ble pågrepet og først siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Det er tatt ut tiltale om uaktsomt drap etter straffelovens paragraf 239, første ledd, ifølge Domstoladministrasjonen i Trondheim.

Strafferammen er fengsel inntil tre år eller under særdeles skjerpende omstendigheter inntil seks år. Det er satt av fem rettsdager til saken.

Da mannen skulle fremstilles for varetektsfengsling første gang, samtykket han til fengsling i fire uker. Fengslingen ble dermed avgjort ved kontorforretning uten at siktede til stede.

Til nå har tiltalte hatt Ålesund-advokaten Torgeir Langva som sin forsvarer, mens politiadvokat Elin Drønnen i Sunnmøre politidistrikt har besørget den innledende behandlingen av saken fra påtalemyndighetens side.

Politiet fikk melding om at tiltalte hadde gått til angrep på Dimmen med en flaske. De to var naboer, og mannen skal ha slått Dimmen gjentatte ganger. Han ble brakt til sykehus og døde senere av skadene.

Da angrepet fant sted, var Dimmen sammen med sin kjæreste, som tidligere hadde vært i et forhold med tiltalte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere