Politiet har ikke avhørt den drapssiktede 18-åringen etter at han ble pågrepet og siktet for drapet på Oda Moe (15) i Skaun i Sør-Trøndelag søndag kveld.

Motivet for drapet fremstår for forsvareren som et mysterium.

- Drapet fremstår fortsatt som uforklarlig, sier forsvarer Torfinn Svanem til VG Nett.

Kvalt
Onsdag kom den foreløpige obduksjonsrapporten.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten etter drapet i Skaun søndag 1. november slår fast at Oda Moe døde av kvelning. Både av hensyn til den pågående etterforskningen og de pårørende i saken ønsker ikke politiet å gi ytterligere kommentarer vedrørende dødsårsaken, skriver Sør-Trøndelag politidistrikt i en pressemelding.

Les også: - Oda ble kvalt

I isolat
Tirsdag ble 18-åringen varetektsfengslet for fire uker, de to første ukene med brev- og besøksforbud.

Han har til sin forsvarer uttrykt lettelse over å være skjermet fra omverdenen. Han skal slite med stor anger over det han har gjort, og smerten han har påført familien til den drepte.

Les: - Ønsker isolasjon

Ikke seksuelt motiv
Svanem avviser overfor VG at det ligger noe seksuelt motiv på drapet.

Han benekter også at det har vært et kjæresteforhold mellom de to, men at de har vært gode venner lenge.

- Selve saken er jo egentlig allerede så opplyst at den nærmest kan betraktes som oppklart. Han kom hjem på perm fredag kveld. Han har hatt helt vanlig omgang med sine venner i bygda. Så skjer dette søndag kveld. Forklaringen er detaljert på hva som skjedde. Likevel er det for meg fortsatt et mysterium hvorfor drapet fant sted, sier Torfinn Svanem.

Varslet selv
Oda Moe (15) ble funnet drept ved travbanen i Skaun i Sør-Trøndelag sent søndag kveld. Tre kvarter tidligere hadde politiet pågrepet 18-åringen i Oppdal, etter at han selv varslet en kompis via sms om hva som hadde skjedd.

Han skal i forhør samme natt ha fortalt politiet detaljer hva som skjedde søndagskvelden da han møtte sin nabo og venninne Oda Moe.

18-åringen, som i august hadde startet sin førstegangstjeneste og avtjente som sanitetssoldaten, var hjemme på permisjon i helgen. Verken medsoldater eller andre skal ha reagert på at han oppførte seg annerledes i tiden før drapet.