*Nettavisen* Nyheter.

Draps- og voldtektsdømt ba sønnen plante sæd-bevis

København (NTB-Ritzau): En draps- og voldtektsanklaget danske sendte sæd til sin sønn og ba ham plante det på tilfeldige ofre for å lure politiet.

Marcel Lychau Hansen, som går under kallenavnet Amagermanden, ville få politiet til å tro at det var en annen som hadde utført voldtektene han senere ble dømt for, slik at han selv ble satt fri.

Hansen er dømt for to drap og seks voldtekter, begått over en periode på 23 år. Mens han satt varetektsfengslet og rettssaken mot ham pågikk, fikk han smuglet ut gummibeholdere med sæd, samt flere brev til sønnen. Der ble sønnen bedt om å slå ned en tilfeldig kvinne og plante sæden som et DNA-bevis.

Det var sønnens daværende kjæreste som oppdaget et av brevene og beholderen med sæd. Hansen ble mandag funnet skyldig i medvirkning til voldtektsforsøk. Påtalemyndigheten mente den ikke kunne bevise at sønnen hadde planer om å oppfylle farens ønsker, og sønnen var derfor ikke tiltalt i saken.

Hansen er fra før dømt til fengsel på livstid og kan ikke idømmes lengre fengselsstraff som følge av den nye dommen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.