Gå til sidens hovedinnhold

Drapsalarm i Kristiansand

En mann i 20-årene ble torsdag funnet død i elven Otra.

Torsdag ettermiddag ble en død person funnet i elven Otra i Kristiansand.

Henrettet?

Dødsfallet ble tidlig betegnet som mistenkelig og politiet startet umiddelbart undersøkelser på stedet. Torsdag kveld ble det på en pressekonferanse opplyst at likfunnet nå etterforskes som et drap.

Ifølge Aftenposten skal det være en mann i 20-årene som er skutt i noe som ligner en ren henrettelse. Deretter har han blitt dumpet i elven, hundre meter unna gjerningsstedet.

Torsdag formiddag fikk politiet melding om at en mann i begynnelsene av 20-årene skal ha blitt drept i bydelen Lund. Mannen skal ha ligget i sengen da han angivelig ble skutt i hodet og så fikk strupen skåret over.

På stedet var det en annen mann, også han i begynnelsen av 20-årene, som skal ha vært vitne til drapet. Han ble knivstukket, men overlevde.

Etter hva Aftenposten erfarer, skal mannen skal ha vært innom sykehuset, men han skal så langt ikke ha vært inne til noe formelt avhør hos Kristiansand-politiet.

- Det er funn som er gjort på avdøde, i tillegg til funn på stedet hvor han ble funnet, som gjør at vi anser dette som en drapssak, sier politijurist Jan Tallaksen til NTB.

Utenfor sentrum

Mannen ble funnet like nord for Kristiansand brannstasjon torsdag rundt klokken 12.30. Krimteknikere fra politiet har satt i gang teknisk og taktiske undersøkelser på stedet, og dykkere fra brannvesenet har også vært på plass.

- Det var et tilfeldig vitne som meldt i fra til politiet at han hadde sett en person i Otra like ved brannstasjonen. Da politiet kom til stedet like etter kunne de slå fast at vedkommende var død. Vi tror han er blitt drept i løpet av det siste døgnet, opplyser politijurist Jan Tallaksen i Agder Politidistrikt til Fvn.no.

Tilstanden til avdøde vitner om at han ikke hadde ligget i vannet så lenge, opplyser politiet.

Politiet mener å vite hvem den drepte er, men de hadde ikke en endelig identifikasjon på vedkommende torsdag kveld.

Ved selve funnstedet er det flere båtplasser, og personen ble fjernet fra stedet i 16-tiden. Politiet sier de ikke utelukker at mannen ble drept en annen plass for så å bli fraktet til funnstedet.

Politiet i Agder har bedt om bistand fra Kripos.