Klokken 2137 søndag fikk politiet melding om at en hjemmesykepleier hadde funnet en død kvinne i en eldrebolig i Oshaugen i Os.

Funn på stedet gjør at politiet har satt i gang full drapsetterforskning.

Politiets teknikere har jobbet på stedet i natt. Rundt klokken 0740 ble liket av kvinnen båret ut av boligen.

- Kvinnen ble funnet død i sin leilighet søndag kveld, og vi startet drapsetterforskning ut fra den vurderingen som er gjort. Ingen personer er ennå pågrepet, sier lensmann Rasmus Dalen i Os til NTB.

Jakter ukjent mann
Klokken 2307 søndag sendte politiet ut en pressemelding der det opplyses om at politiet søker etter en ukjent mann.

- En mann ble observert i kvinnens leilighet like før hun ble funnet, opplyser operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Terje Hilland.

Politiet vet mandag morgen fortsatt ikke hvem denne mannen er. De kan heller ikke fastslå hvorvidt det dreier seg om et drap.

- Vi er svært interessert i informasjon fra folk som kan ha observert noe i dette området på det aktuelle tidspunktet. Alle som har vært i området og enten sett noe eller ikke sett noe før og etter klokken 2137, ber vi ta kontakt, sier lensmannen.

Vitner kan ta kontakt med politiet på telefonnummer 02800.

Rundspørring
Politiet foretok søndag kveld en rundspørring i området.

Den aktuelle leiligheten ligger i en et kompleks med en rekke eldreboliger like ved Os ungdomsskule.

Politiet har sperret av hele dette området og har gjennom kvelden og natten søkt gjennom en rekke leiligheter. Krimteknikkere driver med åstedsundersøkelser i den aktuelle leiligheten der kvinnen ble funnet.

Klokken 0400 natt til mandag jobber krimteknisk fortsatt på stedet.

- Vi jobber på stedet. Etterforskningen fortsetter utover natten, sa operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Asbjørn Andersen, til BA.no klokken 0355 i natt.

Ingen info om dødsårsak
Foreløpig vil ikke lensmann Rasmus Dalen gå nærmere inn på dødsårsaken.

- Av taktiske etterforskningshensyn avventer vi med å gå ut med mer informasjon om kvinnen og om dødsårsaken. Kvinnen skal obduseres, kanskje blir resultatet klart i løpet av dagen, sier lensmannen.

Saken utvides