RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsdømt amerikaner skutt og drept i israelsk fengsel

Sist oppdatert:
Tel Aviv (NTB): Den drapsdømte amerikaneren Samuel Sheinbein ble søndag skutt og drept av israelske sikkerhetsstyrker etter at han stjal et våpen og skjøt og skadet tre fengselsvakter ved Rimonim-fengselet.

To av vaktene ble alvorlig såret, mens den tredje fikk lettere skader under skyteepisoden, som varte i flere timer, skriver Haaretz.

Samuel Sheinbein sonet en dom på 24 års fengsel etter at han i 1999 ble dømt for drapet på Alfredo Enrique Telolo Jr. i USA 16. september 1997. Like etter drapet flyktet amerikaneren, som da var 19 år, til Israel.

USA presset hardt for å få ham utlevert, men Sheinbein påberopte seg israelsk statsborgerskap, ettersom faren hadde hatt det før han utvandret til USA i 1950.

Israelsk høyesterett kom til at han var israeler. Saken ble en belastning på forholdet mellom USA og Israel, og i ettertid har nasjonalforsamlingen Knesset endret loven slik at bare personer som faktisk bor i Israel, kan unngå utlevering.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere