*Nettavisen* Nyheter.

Drapsdømt med lav IQ henrettet i Texas

Huntsville (NTB-DPA-Reuters): Myndighetene i den amerikanske delstaten Texas henrettet tirsdag en drapsdømt mann som ifølge forsvarerne var mentalt tilbakestående.

Marvin Wilson (54) ble henrettet med giftsprøyte i et fengsel i byen Huntsville. USAs høyesterett kunne ha stanset fullbyrdelsen av dommen i siste øyeblikk, men valgte å ikke gripe inn.

Forsvarerne i saken har argumentert med at Wilson var mentalt tilbakestående siden han fikk resultatet 61 på en IQ-test i 2004. USAs høyesterett har slått fast at mentalt tilbakestående ikke kan henrettes, og grensen for denne kategorien settes ofte ved en IQ på 70.

Myndighetene i Texas har vist til at Wilson tok andre IQ-tester hvor han fikk bedre resultater. I tillegg har de antydet at det ble begått feil under den første testen.

Wilson ble dømt til døden i 1994 for drapet på en politiinformant to år tidligere. Over en tredel av alle henrettelsene i USA siden 1970-tallet har funnet sted i Texas, og så langt i år har myndighetene i delstaten fullbyrdet sju dødsdommer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag