RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsetterforskning fortsetter med full styrke

Politiet har så langt ingen mistenkte i drapssaken i Øyer.
Politiet har så langt ingen mistenkte i drapssaken i Øyer. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Politiet har ingen mistenkte etter at likrestene til en mann i 50-årene ble funnet forbrent i et bål.

Drapsetterforskningen  i Øyer i Oppland fortsetter med full styrke søndag.

Likrestene stammer fra en norsk mann i 50-årene fra distriktet, opplyste Gudbrandsdal politidistrikt lørdag.

– Vi vil fortsette etterforskningen med full styrke søndag. Det vil da vurderes om områdesøket skal fortsette eller ikke, opplyser konstituert politimester i Gudbrandsdal, Olav Sørby, til NTB.

Politiet har gjennomført flere vitneavhør lørdag og har mottatt en lang rekke tips, men politimesteren vil ikke kommentere hva som har kommet fram av opplysninger eller om det finnes noen sentrale vitner.

Etter det VG får opplyst kjente politiet til den avdøde, men mannen er ikke tidligere straffet.

Avisen får også opplyst at politiet søker seg inn mot et narkotikamiljø i forbindelse med etterforskningen av saken.

Politimesteren vil ikke bekrefte noen av disse opplysningene overfor NTB.

Bekreftet identitet

– Vi har fått bekreftet identiteten på avdøde. Dette sammenfaller med en person som er formelt savnet. Vedkommende, som er en mann i 50-årene, er fra distriktet. Vi kan ikke gå ut med mer opplysninger om vedkommende, blant annet av hensyn til de pårørende, opplyser konstituert politimester lørdag ettermiddag.

Politiet mottok resultatet av den foreløpige obduksjonen lørdag formiddag. Mannen ble identifisert gjennom DNA, og politimesteren sier at identifiseringen gir politiet et bedre grunnlag for den videre etterforskningen.

Mannen ble først lørdag formelt savnet av politiet.

– Først i dag ble han formelt meldt savnet. Vi har visst om at mannen har vært savnet siden torsdag, opplyser politimesteren.

Politiet var lørdag kveld i ferd med å varsle de pårørende i saken.

Områdesøk

Politiet gjennomførte tekniske undersøkelser på funnstedet lørdag. I tillegg bisto mannskaper fra Røde Kors politiet med å gjennomføre søk i området, for å se etter gjenstander, spor i terrenget eller lignende som kunne knyttes til saken.

Politiet vil ikke bekrefte om det er gjort noen funn i søket lørdag.

– Vi har avsluttet søket, og vil søndag vurdere om dette skal gjenopptas, sier Sørby.

Området der liket ble funnet er fortsatt avsperret. Åstedet ligger omtrent 200 meter inn på en skogsvei fra bilveien til hytter på Hafjell.

Ifølge VG ligger det en overvåket bomstasjon like ved åstedet. Politiet har funnet flere gjenstander på åstedet, men vil ikke utdype hva slags gjenstander det dreier seg om. Flere av disse gjenstandene var delvis brent opp.

Politimesteren vil ikke kommentere til NTB hvorvidt politiet har gjort interessante funn på overvåkingsbilder fra stedet.

Rundspørring

Fredag og lørdag har politiet stoppet alle som skal inn og ut av hytteområdet i Øyer, samtidig som politiet foretok en rundspørring i området omkring funnstedet.

– Dette gjør vi for å få inn observasjoner og opplysninger fra publikum som kan være av betydning. Særlig ønsker vi tips fra tidsrommet før og etter at det ble varslet om bålet, sier Sørby til NTB.

Ved 12-tiden torsdag fikk politiet inn en melding fra en privatperson som så røyk fra et sted nedenfor Hunderseterveien i Øyer. Da politiet kom til stedet, brant det fortsatt på et lite og avgrenset område. I brannrestene fant de levningene.

Personen var så sterkt forbrent at politiet til å begynne med var usikre på om de hadde med et menneske å gjøre. Funn og opplysninger gjorde at politiet fredag la til grunn at det dreier seg om et drap. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere