Gå til sidens hovedinnhold

Drapsetterforskning - to kvinner pågrepet

To kvinner er pågrepet i drapsetterforskning i Kvinnherad har politiet innbragt to kvinner.

Politiet har satt igang drapsetterforskning etter at en 65 år gammel mann ble funnet død i hjemmet sitt i Sandvoll i Kvinnherad i 22-tiden i går kveld.

På en pressekonferanse i Bergen klokken 11 torsdag opplyser etterforskningsleder Carl Petter Leganger at en kvinne i 30-årene ble pågrepet i Kvinnherad klokken 01 torsdag natt. Klokken 02 ble en kvinne i 40-årene pågrepet.

Disse er siktet for drap, og det er igangsatt kriminaltekniske undersøkelser av dem og klær. Avhør vil bli gjort av dem i ettermiddag, melder Bergensavisen som er på pressekonferansen.

Dødsfallet ble først omtalt som mistenkelig, men under pressekonferanse informerte politiet altså om at de har igangsatt drapsetterforskning.

Bar preg av kamp

Mannen skal ha blitt funnet ved sin bolig onsdag kveld. Åstedet skal bære preg av kamp. Dette førte til at politiet satte igang etterforskning.

Har du tips i saken: Tips Nettavisen her.

Politet ble varslet av den ene kvinnen som fortalte at hun fant mannen, melder VG. Dette ønsker ikke politiet å bekrefte på pressekonferansen.

Også en kvinne i 40-årene er innbrakt av politiet.

- Så vidt jeg vet er det ingen relasjon mellom dem og den avdøde, sier etterforskningsleder Carl Petter Leganger i Hordaland politidistrikt.

Lite sted

Boligen der den døde ble funnet ligger i Sandvoll, et stykke sør for Husnes i Kvinnherad.

Det er et lite sted, der hendelsen har gjort sterkt inntrykk. En nabo sier til Bergens Tidende at det bor om lag 300 personer på stedet, og det som har skjedd har sjokkert bygda.

Politiet sperret av huset der avdøde ble funnet og foretok undersøkelser natt til torsdag.

Leganger opplyste på pressekonferansen at tekniske undersøkelser vil fortsette parallelt med avhør av de to siktede. Han ville ikke gå nærmere inn på hva som kan være bakgrunnen for drapet eller gi ytterligere opplysninger av hensyn til etterforskningen.

Blodig

Avdøde er identifisert, men av hensyn til pårørende går politiet foreløpig ikke ut med navn eller andre opplysninger.

VG skriver at den døde er 65 år og at han ble funnet blodig i inngangspartiet til huset. Stedet skal bære preg av kamp.

Reklame

Kun i dag: 30 % på alle varer hos Christiania Glasmagasin