Gå til sidens hovedinnhold

Drapsforsøk, voldtekt, narkotika

Drapsforsøk, voldtekter, ran, mishandling og falske vektere. Her er et utdrag fra politiloggen til Stovnerpolitiet den siste uken.

STOVNER: Sist lørdag ble en jente av utenlandsk opprinnelse overfalt og antastet i Rødbergveien på Bjerke av to menn, også de av utenlandsk opprinnelse.Mennene kom med rasistiske bemerkninger, og antastet kvinnen, uten at det er snakk om voldtekt. Politiet har vært på stedet og sikret seg spor og vil etterforske saken videre.

Falsk vekter

I området Kalbakken er noe igjen på gang når det gjelder falske vektere, som utgir seg fra å være fra Hjelp 24

Politiet advarer nå mot en svensktalende mann som prøver å komme seg inn i boligene til eldre mennesker, og sier man må være forsiktig med hvem man slipper inn, og be om ID-kort.

Det har vært flere tilfeller av falske vektere som forsøker å utgi seg for å være Hjelp 24 i Oslo den siste tiden.

Den svensktalende mannen i Kalbakkveien blir beskrevet som en mann mellom 30 til 40 år, med nordisk utseende, litt tjukk og mellom 170-180 cm. høy.

Familievold

I helgen ble en mann pågrepet i Ulven-området. Mannen er siktet for å ha over en periode mishandlet sine tre barn fysisk og psykisk. Politi og barnevern tok ham fra stedet, og mannen er ilagt besøksforbud overfor sin familie. Mannen erkjenner kun deler av forholdene han er siktet for.

Drapsforsøk og vold

På Vestli ble det onsdag kveld begått et drapsforsøk. En person ble pågrepet i en leilighet, og er avhørt. Fornærmede ligger hardt skadet på Ullevål sykehus. Begge involverte blir beskrevet som kjente personer av politiet.

Samme kveld ble en person pågrepet for vold på Haugenstua, etter at gjerningsmannen angivelig skal ha slått fornærmede med et belte og påført personen kutt i hodet. Personen sitter nå i varetekt og er avørt, men erkjenner ikke straffeskyld.

Kleptomane østeuropeere

På Smart Club Alnabru sliter de med tyveri. To østeuropeere har gjentatte ganger blitt tatt i å stjele fra butikken. Begge er pågrepet og avhørt av politet, og risikerer bøter eller fengsel.

Tatt med narko

På Sinsen stoppet politiet to personer i bil. Sjåføren hadde ikke førerkort, og ved gjennomgang av bilen oppdaget politiet kvanta med GHB, amfetamin og hasj. Den ene personen slapp med bot, mens politiet følger saken til den andre gjeringsmannen videre. Begge beskrives som kjente personer av politiet.

Voldtektsmann på frifot

Det har også vært en voldtekt og to voldtektsforsøk denne uken. Den ene voldtekten skjedde i Spireaveien på Løren, og etterforskes videre av sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt. Voldtektsforsøkene skjedde i samme område.

Les mer om saken her: Ny voldtekt i Oslo natt til onsdag

Politiet mistenker samme gjerningsmann i sakene da beskrivelser av mannen stemmer overens med hverandre.