*Nettavisen* Nyheter.

Drapsmann dømt for vold mot pleiere

Sandvika (NTB): En mann som i 2004 ble dømt til psykisk helsevern etter et drap i Sandvika, er dømt for å ha knivstukket to ansatte ved Dikemark sykehus.

Mannen, som nå er 26 år gammel, var bare 18 da han ble dømt for å ha stukket i hjel en drosjesjåfør, skriver Budstikka. Han er lagt inn ved sikkerhetsavdelingen på Dikemark sykehus, og det var her han angrep to pleiere høsten 2010.

Nå har Asker og Bærum avsagt en ny dom om videre psykisk helsevern.

Våpenet som ble brukt, hadde 26-åringen laget av materiale fra et stereoanlegg og siden gjemt i dusjen. Han tok med seg stikkvåpenet ut i luftegården hvor han angrep en miljøarbeider og stakk ham i tinningen. En psykiatrisk sykepleier ble stukket flere ganger i hodet og overkroppen. De to klarte likevel å overmanne 26-åringen.

Grunnet det retten mener er manglende rutiner ved sykehuset gikk det lang tid før saken ble anmeldt. Disse rutinene skal nå være endret. En måned før overfallene på Dikemark tok 26-åringen en kvinnelig pleier som gissel på Blakstad sykehus. Han har også vært voldelig mot en annen ansatt på Dikemark. Mannen har diagnosen paranoid schizofreni, og Torgeir Husby, som var rettspsykiatrisk sakkyndig, men der er det er «ekstremt høy fare» for at mannen vil begå ny, alvorlig kriminalitet. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.