Gå til sidens hovedinnhold

Drapsmannen kan ha sittet på

Politiet har nå offentliggjort den ruten Vegard Bjerck kjørte hjem, minutter før han ble drept. En av politiets teorier er at drapsmannen kan ha sittet på med IT-gründeren.

HOFF: Nå ber politiet om hjelp fra vitner som har sett Vegard Bjerck (43) i hans mørke AudiA4 da han kjørte hjem til Hofftunet 18. desember i fjor, skriver Aftenposten.

Etterforskerne vil blant annet vite om Bjerck hadde med seg passasjerer.

LES OGSÅ: Virket som en henrettelse

Ingen observasjoner

I følge avisen skal Bjerck ha kjørt bortover Sjølystveien, før han tok oppover Hoffsveien mot Hoffstunet.

Vi har ingen vitneobservasjoner på Bjerck på vei hjem. Vi vet ikke om han var alene i bilen. En teori er at drapsmannen kan ha sittet på med ham, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sjef for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo-politiet til Aftenposten.

En av politiets andre teorier, er at IT-gründeren har blitt drept av en sint bilfører som fulgte etter ham.

Trolig sentrale vitner

Politiet har ingen gode spor etter drapsmannen, og det er derfor viktig å få identifisert alle personer og biler som er observert ved åstedet. I går gikk de ut med en utlysning av to biler.

Den ene etterlyste bilen, en lys Wolkswagen Caddy varebil, stod parkert i gjestegarasjen på Hofftunet 18. desember, like utenfor beboerparkeringen hvor Vegard Bjerck ble funnet drept.

Bilen ble observert av vitner rundt drapstidspunktet klokken 16.10, men da politiet ankom åstedet klokken 16.34 var den borte.

At føreren har vært der på drapstidspunktet, tilsier at dette er et sentralt vitne, sa Rohde til Akersposten.no torsdag.

Krysset veien brått

Den andre bilen er en personbil som kom inn fra Hoffsveien i vest, og har blitt observert av et vitne som kom kjørende i motsatt retning. Ca. klokken 16.10 krysset bilen veien brått, og parkerte i Jarlsborgveien. Da politiet kom klokken 16.34, var denne bilen borte.

Politiet utelukker ikke at det kan ha skjedd noe i trafikken mellom denne føreren og Bjerck, og at han har kjørt etter ham, stanset der han så at Bjerck kjørte ned i garasjen og så løpt etter.

Fortsatt vitnestatus

Politiet gikk sist uke ut med fantomtegninger av tre personer etterlyst som vitner. Rohde mener de nå har fått navngitt alle de tre etterlyste personene.

LES OGSÅ: Etterforsker navngitte tips

De har fortsatt vitnestatus. De tre personene knyttes heller ikke opp mot de etterlyste bilene, sier Rohde til Akersposten.no.

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping