RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapsmistenkt fortsatt i Sverige

Foto: Københavns Politi (Scanpix)
Sist oppdatert:
Svenskene har ennå ikke utlevert rumeneren som er mistenkt for drapet på Vera Vildmyren.

Dansk politi hadde torsdag håpet å komme i gang med avhørene av Marian Clita (58), rumeneren som er mistenkt for drapet på den norske flyvertinnen Vera Vildmyren (42). Men den mistenkte befinner seg fortsatt i det svenske politiets varetekt.

Venter på svenskene
- Vi har ennå ikke fått grønt lys fra svensk politi, og vi vet ikke når han vil bli utlevert, sier politikommissær Henning Schou Kofoed til Nettavisen torsdag morgen.

- Hvorfor holder svenskene ham tilbake?

- Det må du spørre svenskene om, sier Kofoed.

Venter på svar
Cindy S. Larsson, pressetalsmann hos politiet i Malmö, sier til Nettavisen at utleveringen kanskje kan finne sted torsdag.

- Forhåpentligvis. Vi venter på svar fra internasjonal påtaleansvarlig, og vi tror ikke det svaret er langt unna.

Larsson opplyser at Clita ikke er dømt for lovbrudd i Sverige og at svensk politi ikke har sjekket hva han eventuelt har på rullebladet fra hjemlandet Romania.

Meldte seg onsdag
Clita meldte seg onsdag for politiet i Malmö, og opplyste ifølge svensk politi at han hadde slått i hjel en kvinne i Danmark. På det tidspunktet hadde dansk politi etterlyst ham for hotelldrapet med navn og bilde.

- Han sa han var den etterlyste rumeneren som er mistenkt for drap i Danmark, sa Calle Persson i Malmö-politiet til Nettavisen onsdag.

Svenske Aftonbladet skriver at Clita hadde tatt en taxi fra København og selv gikk inn på politihuset i Malmö.

Politikommissær Kofoed i Danmark sier til Nettavisen at de presser på for å få ham utlevert, og at de så raskt som mulig ønsker å få ham varetektsfengslet og avhørt.

Sjekker rulleblad
Ifølge nyhetsbyrået Ritzau er 58-åringen tidligere dømt for drap på en systemkritiker i Romania. Mannen ble drept på sin fengselscelle i 1995. Verken dansk eller svensk politi kan bekrefte dette.

Hørte bråk fra kvinnens værelse
Den 42 år gamle flyvertinnen fra Norge tok inn på hotellet Radisson Blu Scandinavia på Amager Boulevard i København mandag ettermiddag. Hun kom sammen med kolleger, men gruppen skilte lag i resepsjonen. Ved 20-tiden hørte vitner bråk fra kvinnens værelse. Politiet antar at dette er drapstidspunktet. Det var ikke tegn til innbrudd, skriver avisa Politiken.

Tirsdag formiddag klokka 11.15 låste rengjøringspersonale seg inn på rommet og fant kvinnen liggende død på gulvet ved siden av sengen. Politiet kunne konstatere at hun hadde vært utsatt for grov vold mot hodet.

Onsdag ettermiddag opplyste dansk politi at motivet for drapet trolig var tyveri.

- Det ser ut som at det er stjålet en del ting, blant annet kvinnens lommebok, betalingskort og mobiltelefon, og ut fra det peker det mot tyveri, uttalte leder for drapsavsnittet i København-politiet, Ove Dahl, til Nettavisen.


View Larger Map

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere