RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tom Melby (Avisa Nordland)

Drapsmistenkt pågrepet

Sist oppdatert:
Politiet har pågrepet og siktet en Bodø-mann i 50 årene mistenkt for drapet på Mørkved i Bodø. Etter det an.no erfarer ble 56-åringen drept med kniv.

BODØ (Avisa Nordland): Etter det an.no erfarer ble 56-åringen drept med kniv.

Den mistenkte mannen ble pågrepet like etter klokken ti tirsdag formiddag, like ved Ola-kiosken på Mørkved.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk, og den drapsmistenkte ble umiddelbart kjørt til avhør på Bodø politihus.

Politiadvokat Linda Dade Thronæs vil foreløpig ikke bekrefte pågripelsen ovenfor an.no.

Skal obduseres.
På bakgrunn av observasjoner på åsted og avdøde etterforskes saken som et drap. Avdøde vil bli obdusert så raskt som mulig, for å avklart endelig dødsårsak, opplyser Bodø-politiet i en pressemelding.

Avdøde er tidligere kjent av politiet. Han var en del av et kjent rusmiljø i Bodø, og det er grunn til å tro at drapet ble begått innenfor dette miljøet.

Sentrale vitner
Politiet er også i gang med å avhøre flere sentrale vitner i saken, men av hensyn til den videre etterforsking ønsker ikke politiet å opplyse hva som er kommet fram i disse avhørene.

Bodø-politiet har bedt om taktisk og teknisk bistand fra Kripos, og dette vil skje i løpet av tirsdag.

Forsøk på gjenoppliving
Klokka 02:21 i natt fikk politiet i Bodø melding om at en mann var hardt skadd i en bolig på Mørkved i Bodø. Politiet rykket raskt ut til stedet og startet gjenoppliving da de ankom klokka 02:30.

Ambulanse kom like etter til stedet, men ingen kunne berge livet til mannen. Klokka 03:06 ble han erklært død av lege, opplyser politiadvokat Linda Gade Thronæs ved Salten politidistrikt.

Avhørt som vitne
Politiet ønsker ikke å gå ut med antatt dødsårsak, men etter det an.no erfarer skal drapet ha skjedd med kniv. Det befant seg en person sammen med mannen i huset da politiet kom til stedet. Det er uklart hvilken befatning personen har med mannen og det som har skjedd.

- Denne personen er avhørt, og har foreløpig status som vitne i saken, sier Thronæs, som ikke vil si noe om denne personen bodde i boligen der drapet skjedde.

Opplysninger an.no har fått tyder på at den antatte gjerningspersonen har nær tilknytning til leiligheten der drapet skjedde, men denne personen er fortsatt ikke pågrepet av politiet.

Avsperret
Området rundt boligen der mannen ble funnet er sperret av, og politiet har også søkt med hunder rundt åstedet.

Boligen der mannen ble funnet er ikke avdødes bolig. Det skal ha vært flere personer til stede i huset tidligere på natta, og politiet vil skaffe seg oversikt over hvem dette er og avhøre dem så snart som mulig.

- Vi har foreløpig ikke fått full oversikt over hvem eller hvor mange som var til stede i boligen tidligere på kvelden, men håper å få dette avklart snarest mulig, sier Thronæs.

Fjerde drapssak
Klokka 07:45 forlot patruljene med bevæpnet politi \åstedet. Det var da rolig rundt boligen, og teknikere var i gang med undersøkelser på åstedet inne i boligen der mannen ble funnet død, og like utenfor inngangen til boligen.

Dette er den fjerde drapssaken i Bodø de siste seks årene. Tre av de fire drapene har funnet sted i bydelen Mørkved.

* 2004 ble en 41 år gammel mann funnet død i en leilighet på Mørkved. En 39 år gammel mann ble dømt til ni og et halvt års fensgel for drapet.

* 2008 ble en 32 år gammel kvinne knivdrept ved sin bolig på Mørkved. Drapsmannen ble dømt til tvungent psykisk helsevern.

* Og i natt ble altså en mann i 50-årene funnet død i en bolig på Mørkved.

Siden 1978 har det vært 15 drapssaker i Salten.

Les flere saker hos AN.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere