*Nettavisen* Nyheter.

Drapssiktedes forsvarer: – Dette er et psykiatrisk tilfelle

Den døde kvinnen på Manglerud ble funnet ved et garasjeanlegg. Den siktedes forsvarer, advokat Steinar Stenvaag, sier at mannen hadde en relasjon til kvinnen, men ønsker ikke å utdype dette nærmere. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Den dobbeltdrapssiktede mannen hadde en relasjon til kvinnen som ble drept på Manglerud onsdag. Mannens forsvarer regner med at varetektstiden blir tilbrakt på sykehus.

Mannens forsvarer, advokat Steinar Stenvaag, ønsker ikke å utdype hva slags relasjon den siktede hadde til kvinnen. Han opplyser at den drepte mannen var landsmann med den siktede, men at en mulig kobling mellom disse to foreløpig er ukjent.

– Dette er en person som er helt ute av seg. Han er lite orientert om tid og sted, og skjønner ikke hva han har gjort. Han er ute av stand til å si noe om motiv eller om han erkjenner eller ikke erkjenner straffskyld, sier Stenvaag til NTB.

Mannen ble avhørt onsdag kveld.

– Det er tilfeldig at det ble som det ble. Han kunne like godt ha tatt sitt eget liv. Det er snakk om et psykiatrisk tilfelle, sier Stenvaag, som understreker at dette er fortsatt er opp til helsevesenet å avgjøre.

Han sier at han forventer at mannen blir varetektsfengslet med tvangsplassering på sykehus når han fremstilles for varetektsfengsling torsdag.

Den siktede oppsøkte Stenvaag for et par uker siden og sa han hadde mistet tilliten til sin daværende advokat. Senest tirsdag kveld var han innom kontoret til Stenvaag, og han var da svært stresset og urolig. Stenvaag hjalp ham da med en søknad om stønad.

– Denne saken må føre til at man sørger for at personer som har ulovlig opphold, får helsebehandling, sier forsvareren.

Les også: To døde i knivstikkinger i Oslo

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.