Drapssiktet 18-åring fengslet i fire uker

Bergen (NTB): 18-åringen som er siktet for å ha drept 98 år gamle Hilda Feste i Os i Hordaland 1. nyttårsdag, er varetektsfengslet i fire nye uker. Politiet ønsket ham fengslet i tolv uker.

23.03.12 11:19

Forsvareren ba på vegne av sin klient om løslatelse, alternativt en kortere varetektsfengslingsperiode blant annet begrunnet med siktedes lave alder. Bergen tingrett tok hensyn til dette og begrenset varetektsperioden.

Foran fengslingsmøtet fredag hadde politiet lagt fram nye bevis som skal knytte mannen til drapet. Under forrige fengslingsmøte for fire uker siden ble det opplyst at det var funnet både fingeravtrykk og håndavtrykk fra siktede i Festes leilighet. Også DNA-spor skal knytte ham til leiligheten. Denne uken opplyste politiet at det også er funnet DNA fra avdøde i 18-åringens bolig.

Siktede har hele tiden forklart at han ikke husker noe som helst fra kvelden. Han var hos en kamerat og drakk sprit og ble svært beruset.

Bergensavisen skriver at 18-åringen skal ha kommet oppbrakt og blodig hjem 1. nyttårsdag. Tidlig på morgenen dagen etter skal moren hans ha ringt en kamerat av ham og spurt hva som hadde skjedd på festen han var på. Kameraten avkreftet at 18-åringen hadde slåss på festen. (©NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.