RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Drapssiktet 19-åring fengslet i åtte nye uker

Sist oppdatert:
19-åringen som er siktet for å ha drept sin kamerat på Ime i Mandal i april, ble tirsdag varetektsfengslet i åtte nye uker.

Mandal (NTB): Han har erkjent å ha tatt livet av sin kamerat Joakim Ophaug Røksland (18), men mener selv han var utilregnelig i gjerningsøyeblikket.

Les også: Drapssiktet og offer var kamerater

– Det er nå gått flere måneder, og han forstår fortsatt ikke hvorfor dette skjedde. Han sier at «dette er ikke meg», og mener det må være utløst av en eller annen form for lidelse som han har, sier mannens forsvarer, advokat Sveinung Søndervik Johnsen, til Fædrelandsvennen.

Ifølge avisa er det klart at drapsvåpenet var en sverdlignende gjenstand, men verken politiadvokat Liv Seland i Agder politidistrikt eller siktedes forsvarer ønsker å kommentere dette.

Etter et lengre opphold på psykiatrisk avdeling på sykehus er 19-åringen nå i fengsel. Han har vært gjennom en rettspsykiatrisk undersøkelse som skal avklare om han kan dømmes til fengselsstraff.

Les også: Skolen holder minnestund for Røksland

Psykiaterne Magne Tauler og Jostein Johannessen hadde frist til å levere sin rapport 10. august. Men rapporten er blitt forsinket fordi det er oppnevnt en tredje sakkyndig.

– De to opprinnelige sakkyndige har selv bedt om dette, sier Seland.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere