Gå til sidens hovedinnhold

Drapssiktet (37) sier han ikke kan hjelpe Sigrids foreldre

Den Sigrid-tiltalte 37-åringen sier at han ikke kan hjelpe familien med å få oppklart hva som skjedde med Sigrid. Mannen mener han er uskyldig i drapet, og mener at han bør løslates.

Mannen forklarte seg under et fengslingsmøte i Oslo tingrett torsdag der han ble varetektsfengslet i fire nye uker med brev og besøkskontroll på grunn av bevisforspillelsesfare.

På direkte spørsmål fra advokat Harald Stabell, bistandsadvokaten til Sigrid Giskegjerde Schjetnes familie, sa den tiltalte at han forstår at familien har det vondt, men at han ikke kan hjelpe dem med hva som skjedde da datteren deres forsvant.

- Det er klart at jeg hadde håpet at det hadde kommet noe, men svaret hans overrasket meg ikke. Det viktigste er likevel å formidle den uvissheten familien lever med, sier Stabell til Nettavisen.

Håper han sier noe etterhvert
- Han avviste jo at han hadde noen opplysninger, eller at han kjente noen andre som visste noe. Jeg vet jo ikke om han vet noe, men politiet har jo mye informasjon som tyder på det motsatte. For meg er det viktig at han blir konfrontert med den situasjonen foreldrene er i, ved at de ikke vet hva som skjedde med Sigrid, og håpet er at han etterhvert vil si noe, hvis han vet, sier Stabell til Nettavisen.

Mannen avviste altså at han vet noe om Sigrids forsvinning, og sa at han heller ikke kjenner noen som vet. Han sa likevel til Stabell at han kunne være behjelpelig med å forsøke å skaffe informasjon om Sigrids forsvinning gjennom sine mange kontakter.

Stabell har ingen formening om den 37 år gamle tiltalte faktisk ikke vet hva som skjedde med Sigrid, eller ikke husker hva som skjedde med henne, eller ikke ønsker å fortelle det.

Ubesvarte spørsmål
- Han viste jo forståelse for den uvissheten familien lever i, så håpet er at viss dette blir blantet med jevne mellomrom så kan det være at han etterhvert vil si noe, hvis han vet noe, sier Stabell.

Den drapstiltalte mannen forklarte seg ikke noe om selve Sigrid-saken, men brukte lang tid på å fortelle hvordan han har avdekket pedofili, narkotika- og annen kriminalitet, og hvordan han har tatt store mengder opptak og på andre måter dokumentert sine handlinger.

Politiet ba om nye fire uker fengsling med brev- og besøkskontroll, da han ble fremstilt for varetektsfengsling.

Hans forsvarer Karen Forbrigd motsatte seg ikke videre fengsling, men argumenterte for at det ikke er behov for brev og besøkskontroll.

Politiet har så langt ikke fått nye avhør av den drapstiltalte 37-åringen, og en rekke spørsmål gjenstår ennå å få svar på.

Tror de har riktig person
Politiet er likevel sikre på at det var 37-åringen som er ansvarlig for 16-åringens forsvinning 4. august i fjor, og hennes død. Sigrid ble funnet død i Oppegård kommune en måned etter at hun forsvant.

Det mest sentrale beviset mot ham, er Sigrids blod som er funnet i campingvognen på Bryn der mannen bodde.

Vet du noe om denne saken: Send tips til vaktsjef@nettavisen.no

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken