Gå til sidens hovedinnhold

Drapssiktet ble dømt med kjent gjengleder

I 2000 ble den i dag 39 år gamle drapssiktede mannen, dømt for alvorlig vold og frihetsberøvelse i det som virker å ha vært et gjengoppgjør.

39-åringen som er siktet for å ha skutt og drept en kvinne på Frogner onsdag, er tidligere dømt. Mannen har ennå ikke forklart seg for politiet om skuddene på Frogner torsdag morgen.

Mye tyder på at bakgrunnen for drapet, er en mangeårig økonomisk konflikt knyttet til et oppdrag som mannen hadde for kvinnen.

Les: Ikke noe fengslingsmøte etter drap på Frogner

Nettavisen har torsdag forsøkt å komme i kontakt med 39-åringens forsvarer, Ole Petter Drevland, for å få kommentar på 39-åringens fortid. Drevland har uttalt til blant andre VG at hans klient er svært nedbrutt etter hendelsen torsdag, og at han ikke har klart å gjennomføre avhør. Han samtykket onsdag til varetektsfengsling, uten å ha tatt stilling til drapssiktelsen.

Les også Den drapssiktedes advokat : – Han er ordentlig sliten og nedbrutt

Deltok i gjengkonflikt

Det var i 2000, da han ble dømt for legemsfornærmelse og frihetsberøvelse i det som ser ut til å ha vært et gjengoppgjør. Han var delaktig i overfall og bortføring av to brødre som på den tiden var ledere i B-gjengen.

Les også: Vitne til TV 2: Siktede diskuterte med kvinnen like før drapet

Blant de fem mennene han ble dømt sammen med, var den kjente gjenglederen Arshad Mahmood som senere ble skutt (og overlevde) på Gardermoen (les gammel sak om skuddene her).

39-åringen ble den gang dømt til fengsel i ett år, der 120 dager ble gjort ubetinget. Han var den som fikk lavest straff av de domfelte. Hovedmannen ble dømt til fengsel i fire år og tre måneder.

Før dette hadde 39-åringen i 1999, da 27 år gammel, blitt dømt til åtte måneder fengsel (seks av dem ble gjort betinget) for diverse vinningsforbrytelser og trafikkovertredelser.

Etter dommen i 2000 ser det ut til at 39-åringen holdt seg unna kriminalitet.

I 2015 jobbet han i et transport- og logistikkselskap. På dette tidspunktet hadde han fått barn. Kvinnen han nå er siktet for å ha drept, møtte han gjennom skole der de begge hadde barn.

Fikk prosjektleder-jobb

Fra tidligere hadde han erfaring med byggeprosjekter - blant annet bygging av et hus på Jar der familien bodde. Denne erfaringen gjorde at kvinnen og hennes daværende ektemann i januar 2016 hyret ham inn som prosjektleder på større byggeprosjekter. Lønnen var 50.000 kroner i måneden og prosjektet skulle vare i 18 måneder.

Les også: I denne villaen skulle drapssiktet bygge bowlingbane og spaanlegg til drapsofferet

Som Nettavisen tidligere har skrevet, ble det påvist grove feil i forbindelse med byggearbeidene. Disse manglene kostet ekteparet dyrt. Etter at mannen døde av sykdom i 2018, fortsatte enken å holde 39-åringen ansvarlig for feilene.

I desember 2020 ble 39-åringen dømt i Oslo tingrett til å betale nærmere 12 millioner kroner i erstatning til kvinnen. Saken var anket og skulle behandles i lagmannsretten februar 2022.

Bygget store verdier

I forbindelse med prosjektleder-oppdraget, etablerte 39-åringen i 2016 et eget aksjeselskap. Han påtok seg også andre oppdrag knyttet til byggearbeider. I 2017 hadde selskapet en inntekt på over 13 millioner kroner. I 2018 var inntekten på over fire millioner kroner.

Les også: Mann siktet for drap på kvinne i 50-årene på Frogner – mulig forretningsmessig relasjon

Dette selskapet ble tvangsoppløst 12. april i år fordi det ikke hadde registrert eller statsautorisert revisor.

Dette selskapet var heleid av et morselskap som ennå er aktivt. Morselskapet ble etablert i 2016. I 2018 ble et nytt datterselskap av dette morselskapet etablert. Det er ennå aktivt og driver innen frisør, frisering, sminke, styling og annen skjønnhetspleie. Det skal her nevnes at den drapssiktedes hustru er en profilert make-up artist, og det er hun som fronter dette selskapet.